Tuesday, February 11, 2014

checklist barang baby

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah.. kali ni xde la beria sangat nak membeli.. banyak guna yg auni punya.. dulu mase pregnant auni. mmg dah bli barang2 yg universal.. senang if bb tu boboy or gugurl, semua boleh guna..

meh kita listkan barang bb
* 10 baju lengan panjang
* 7 baju lengan pandek
* 5 baju lubang2
* 5 baju jalan2
* romper
* sarung kaki & tangn & topi
* bedung meden
* 15 barut
* kain lampin printed
* tuala
* set mandian - drypers
* minyak telon - mestika bayini
* pemotong kuku
* nasal aspirator
* termometer
* Pampers - NB, S
* Kapas
* Wipe tissue Puren
* Botol Spray

Barang Sampingan Baby (Hampir semua dah ade -  Auni Punya)
* Palypen
* Selimut
* Tilam Kekabu
* Carseat
* Carrier
* Playmat
* Bouncer
* Sttroller


Kali ni jimat skit.. sebab semuanya banyak dah beli mase auni, cuma topup ckit2 je.. xnak membazir sangat, kumpul2 duit nak bli pam susu yang heavy duty ckit... semoga tercapai la nak breastfeed bb lame2 ckit... InsyaAllah..

 

10 comments:

  1. wahhhh bestnyer dah preggy lagik...tahniah...kali ni mesti rasa jimat kan sebab blh recycle..

    http://kedaiciknab.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...rezeki...jum2 kita tambah menambah baby...

      Delete
    2. saya disini tu fobia...ape lah...

      Delete
  2. K.mira, set bersalin kt nonaroguy x pakai pon...cuma pakai krim barut je...klu nk beli ngan kt pon blh....kt bg less rm100...hahhahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.mira xpakai pon set2 bersalin ni mase bersalin auni...pkai telan ubat doctor je...sbb dah ade ubat khas tuk bersalin...rempah2 nak barut mak buatkan...hihihi...cara org kampung..

      Delete
    2. liza tu masa beli set bersalin beria sungguh..masa pakai xnak plak beria ria mcam membeli

      Delete
    3. hahaha...kena lah beria..baru semangat nak bersalin tu berkobar2....

      Delete
    4. Hahhaha...mmg anak lepas ni xde nya lah nk beli set bersalin bagai...habis, sape nk beli set bersalin kt ni?? kawan2 k.mira kalau ada yg nak, bgtau kt ea....lol

      Delete
    5. nanti kmira tnya member2...ade ramai gak nbak bersalin ni..

      Delete

Post A Comment