Monday, February 17, 2014

terserlah keayuanmu Auni nur Darwisyah

Salam Ukhwahfillah 
Amboi tajuk post...dah macam tajuk lagu dah..haha..
sabtu lepas sy, my abi n auni pi tesco puchong..saja je nak survey barang2 dapur, baby n extra la... pastu laju je sy menuju ke ruang mainan bb..hihi bukan auni tp umminya yg lebih2 excited...niat di hati memang nak cari anak patung tuk auni...then jumpa yg polyester punya...senang tuk basuh nanti...
mmg berbaloi beli sebab auni suka...xnak lepas bb dia tu...duk peluk, cium je sepanjang hari... so lega la ummi dpt la jugak memasak tanpa ade gangguan dari auni.. klu x, dia yg dulu pegang priuk n kuali...nanti auni besar skit ummi bli mainan masak2 pulak....

ragam auni n bb nya.. boleh latih diri jaga adik nanti ye

ape lah yang duk sembang tu..ummi tak paham satu patah pon

hmm duk pegang je patung dia ni..


Tuesday, February 11, 2014

checklist barang baby

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah.. kali ni xde la beria sangat nak membeli.. banyak guna yg auni punya.. dulu mase pregnant auni. mmg dah bli barang2 yg universal.. senang if bb tu boboy or gugurl, semua boleh guna..

meh kita listkan barang bb
* 10 baju lengan panjang
* 7 baju lengan pandek
* 5 baju lubang2
* 5 baju jalan2
* romper
* sarung kaki & tangn & topi
* bedung meden
* 15 barut
* kain lampin printed
* tuala
* set mandian - drypers
* minyak telon - mestika bayini
* pemotong kuku
* nasal aspirator
* termometer
* Pampers - NB, S
* Kapas
* Wipe tissue Puren
* Botol Spray

Barang Sampingan Baby (Hampir semua dah ade -  Auni Punya)
* Palypen
* Selimut
* Tilam Kekabu
* Carseat
* Carrier
* Playmat
* Bouncer
* Sttroller


Kali ni jimat skit.. sebab semuanya banyak dah beli mase auni, cuma topup ckit2 je.. xnak membazir sangat, kumpul2 duit nak bli pam susu yang heavy duty ckit... semoga tercapai la nak breastfeed bb lame2 ckit... InsyaAllah..

 

Tuesday, February 4, 2014

My baby boo

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah... dah 25 minggu kandunganku skrg ni... so far cam same je ngandung ke auni...
xde alahan sangat... mybe hikmahNya..

semalam pi buat 3D.. saje je abi nak tgok bb nya kan.... duk jauh biase la....rindu melebih...hihihi..
mase scan, bb dah start tido.. malas nak bangun..

stakat ni bb sihat... berat pon ok.. air ketuban ok.. semua alhamdulillah ok.. cuma bb duk songsang lagi..tp doctor cakap bb boleh pusing2 lagi... harap2 semua ok lah bila sampai due nanti..

 Disebabkan bb dah xmo layan ummi n abi nya, so dia kepit paha, tak bagi ummi, abi n kakak auni skodeng dia.. xpe la... asal bb sihat, ummi, abi dan auni cukup2 lega...

ok see my baby boo... comel cam auni gak... doakan baby selamat dan sihat2 yer..

love bb so much...