Thursday, October 16, 2014

Duka Lara....

kadang2 aku rasa sangat2 lemah...xde org nk bimbing aku...xda org nk pjuk aku...aku lemas dalam kesedihan atas kputusan ku sendri...

ya Allah kuatkan hatiku...teguhkan imanku...semoga aku tak lalai dalam perjalanan hidup ini ya Allah....

Friday, September 19, 2014

Chenta hatiku - Akif Darwisy

Salam Ukhwahfillah 

i'm a busy women... see my blog...penuh sawang sane sini.. xsempat nk menulis blog sejak bersalin anak ke 2 ni..

alhamdulillah, dengan izin Allah saya selamat melahirkan anak ke 2 seberat 3.65kg pada 25 Mei 2014, 0255am secara normal. anak ke 2 ni lain macam ckit nak bersalinya... nnt di lain entry saya critakan pengalaman bersalin sy yer...

Muhammad Akif Darwisy dari umur sehari-seminggu

Muhammad Akif Darwisy nama diberi... kakak kan name Auni Nur Darwisyah, so nama tu nak dekat2 la kan...Akif Darwisy ni berbeza ckit dari Auni Darwisyah.. Akif ni kuat melalak la time dalam pantang dlu.. Risau sangat, takut nnt xde yg nak ngasuh bb yg suka melalak ni... dah bawak pi jumpa ustaz pon dah..tp same je... Sekarang bila masuk 3 bulan baru ok prangai dia...dah nak main2 dengan org, ajak org berborak, tido pon dah senang..Syukur la..

Putera Saya - Akif Darwisy

Putera dan Puteri saya - Akif Darwisy dan Auni Darwisyah


Friday, April 25, 2014

Kau Yang Terindah

Salam Ukhwahfillah 

Mengimbau kenangan lalu.. almost 3 years ago

Anugerah yang terindah - 1st baby

welcoming Mei... InsyaAllah...



Thursday, April 17, 2014

35 week.. Excited!!

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah this week dah masuk 35 minggu kandunganku... Rase nerbes semacam je..cam anak pertama... mengandung kali ke 2 ni lain ckit rasenya sejak akhir2 ni.. bb pon cepat sangat mengeras.. bila tnya doc. doc cakap tu tanda mild contraction.. huhh.. seram je bunyinya.. nak terbesalin lak.. bb tunggu kita balik kampung dlu yer...

so far kat KL even duk sorang2 pon try jugak dengan plan B if terbesalin awal... HUKM dah booking, baju bb dah packing.. barang ummi pon dah masuk beg.. tnggu n ready je nk checkin ospital.. tp memerlukan sumone teman if xmampu nak drive... hope ade yg sudi....

harap bb kuar time masenya lah..sempat la ummi nk balik klate...semoga dipermudahkannya ya Allah...

proses kelahiran anak

Tuesday, April 1, 2014

Rindu Anak

Salam Ukhwahfillah 

Masuk hari ke 2 tanpa si comel di sisi, terasa sangat kosong dunia ni.. balik rumah, macam2 prasaan yg datang.. tgok kiri barang auni, tgok kanan barang auni.. masuk bilik ade bau auni.. hmm ummi rindu sangat2 kat anak ummi ni..


  
what can i do?? ummi dah cuba tuk kuatkan semangat ummi, tapi jatuh juga airmata ummi.. teringat mase baru2 kawen dulu.. mula2 berjauhan dengan abi... hampir sebulan. tiap2 malam ummi menangis..sekarang xtau lah camne kan... ummi cuba kuatkan semangat ummi, cari fun sane sini..cuba sibukkan diri ummi supaya ummi tak bermain prasaan cam dulu...

Auni nur darwisyah

ummi n auni


terasa lambatnya masa berlalu...cepat la bulan Mei... hari2 duk menghitung hari... auni tggu ummi n adik yer..doakan adik sihat2 selalu dan sempat la balik kampung before deliver.. amin..

ummi sayang auni sangat2..rindu sangat2... harap auni masih lagi cam ummi even sebulan xjumpa....harap sangat...love n miss u so much...


Tuesday, March 25, 2014

Almost Complete..

Salam Ukhwahfillah 

sementara kita tengah bersedih dengan kehilangan MH370 dan pc dr PM kita pon dah cakap titik pencarian berakhir di lautan hindi selatan.. semoga kita semua berdoa dan terus berdoa untuk mangsa MH370. semoga semua tabah menerima apa2 kemungkinan specially family mangsa. Ini sudah ketentuanNya..

pray4MH370 - google

dah masuk nak masuk bulan 4, hanya tinggal 8 minggu lagi tuk melahirkan bb yg ke 2.. semoga semua berjalan lancar dan mohon dipermudahkan semuanya.. weekend ni nak balik hantar my lovely cutiey mutiey -- Auni nur darwisyah ke kampung.. 

Auni comel mau tinggal ummi..huhuh


maklumla dah sarat ni xlarat lak nak handle semua..dengan keadaan lif rumah yg slalu rosak..kena berdukung sakan... semoga auni dapat duduk ngan abi dengan sebaik2 nya... jangan lupa ummi ya sayang..hhuhuhu sedey nak berjauhan ni...xpernah lagi ni... semoga ummi dapat menempuh hari2 tanpa auni disisi selama sebulan... sabar ye sayang...

hmm hampir complete semua barang bb.. semua nya banyak guna auni punya..ummi cuma basuh ja balik...kasi wangi skit... alhamdulillah barang2 bb dah ready tunggu nak bawak balik ja... harap bb keluar ikut time yer...sabar noh!!

tambah ckit2 ja...campur ngan baju auni..banyak kan..



mitten n bootie for my bb

Tuesday, March 18, 2014

Serabai serabut sekian

Salam Ukhwahfillah 

rambut auni dah makin panjang sekarang...ni lah hasilnya bila xikat..serabai, serabut jadinya..
tapi sian lak klau duk ikat kemas2..sampai2 merah2 kulit kpala...

 


malam tadi ummi saja je xmo ikat rambut dia... hahah nak tergelak tgok rambut auni...auni jangan marah ummi...ape2 pon auni tetap comel k...sayang auni ketat2...muaahhhh!!!!

 

Monday, February 17, 2014

terserlah keayuanmu Auni nur Darwisyah

Salam Ukhwahfillah 
Amboi tajuk post...dah macam tajuk lagu dah..haha..
sabtu lepas sy, my abi n auni pi tesco puchong..saja je nak survey barang2 dapur, baby n extra la... pastu laju je sy menuju ke ruang mainan bb..hihi bukan auni tp umminya yg lebih2 excited...niat di hati memang nak cari anak patung tuk auni...then jumpa yg polyester punya...senang tuk basuh nanti...
mmg berbaloi beli sebab auni suka...xnak lepas bb dia tu...duk peluk, cium je sepanjang hari... so lega la ummi dpt la jugak memasak tanpa ade gangguan dari auni.. klu x, dia yg dulu pegang priuk n kuali...nanti auni besar skit ummi bli mainan masak2 pulak....

ragam auni n bb nya.. boleh latih diri jaga adik nanti ye

ape lah yang duk sembang tu..ummi tak paham satu patah pon

hmm duk pegang je patung dia ni..


Tuesday, February 11, 2014

checklist barang baby

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah.. kali ni xde la beria sangat nak membeli.. banyak guna yg auni punya.. dulu mase pregnant auni. mmg dah bli barang2 yg universal.. senang if bb tu boboy or gugurl, semua boleh guna..

meh kita listkan barang bb
* 10 baju lengan panjang
* 7 baju lengan pandek
* 5 baju lubang2
* 5 baju jalan2
* romper
* sarung kaki & tangn & topi
* bedung meden
* 15 barut
* kain lampin printed
* tuala
* set mandian - drypers
* minyak telon - mestika bayini
* pemotong kuku
* nasal aspirator
* termometer
* Pampers - NB, S
* Kapas
* Wipe tissue Puren
* Botol Spray

Barang Sampingan Baby (Hampir semua dah ade -  Auni Punya)
* Palypen
* Selimut
* Tilam Kekabu
* Carseat
* Carrier
* Playmat
* Bouncer
* Sttroller


Kali ni jimat skit.. sebab semuanya banyak dah beli mase auni, cuma topup ckit2 je.. xnak membazir sangat, kumpul2 duit nak bli pam susu yang heavy duty ckit... semoga tercapai la nak breastfeed bb lame2 ckit... InsyaAllah..

 

Tuesday, February 4, 2014

My baby boo

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah... dah 25 minggu kandunganku skrg ni... so far cam same je ngandung ke auni...
xde alahan sangat... mybe hikmahNya..

semalam pi buat 3D.. saje je abi nak tgok bb nya kan.... duk jauh biase la....rindu melebih...hihihi..
mase scan, bb dah start tido.. malas nak bangun..

stakat ni bb sihat... berat pon ok.. air ketuban ok.. semua alhamdulillah ok.. cuma bb duk songsang lagi..tp doctor cakap bb boleh pusing2 lagi... harap2 semua ok lah bila sampai due nanti..

 Disebabkan bb dah xmo layan ummi n abi nya, so dia kepit paha, tak bagi ummi, abi n kakak auni skodeng dia.. xpe la... asal bb sihat, ummi, abi dan auni cukup2 lega...

ok see my baby boo... comel cam auni gak... doakan baby selamat dan sihat2 yer..

love bb so much...

Thursday, January 30, 2014

My Sayang Auni Nur Darwisyah

Salam Ukhwahfillah

rasenya ni 1st entry untuk tahun 2014... lame betol tak update... sib baik xbersawang je..
tanggal 19122013 00:25  genap la auni setahun...

Alhamdulillah ya Allah diberi ruang dan peluang utnuk membesarkan auni...walaupon pelbagai dugaan yg terpaksa di lalui, kini auni sudah besar dan makin lama makin cerdik..

Al maklumlah tak lame lagi nak sambut adik pulak kan... Insya Allah kalau xda apa2, lahir lah anak ke dua aku bulan 5 ni yang merangkap adik kepada auni..

setakat ni auni dah blaja menjaga baby raisha (anak tiniey) dengan baik.. nanti bila dah ade adik xde la dia rase kekok..

meh kita usha gambor auni

auni dah chubby balik

wif basikal dia

love d tocang....comey tak??