Friday, November 29, 2013

Cuti Cuti Cinta

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah dah masuk 11 bualan anak ummi ni.. dah boleh jalan, berlari, bergelak ketawa n macam2 la..
mesti semua ibu menantikan perkara2 ni kan... InsyaAllah nanti dapat lah merasai nya..

oleh kerana auni ni suka berjalan, last week abi datang.. mintak abi bawakkan kami ke tempat2 yang damai..closed tu nature la katakan.. ummi deside nak pegi air terjun tekala tapi dah nak sampai ade tanah runtuh lak...hmm terpaksa lah batalkan niat..

on the way nak balaik tu.. abi patah pegi sungai manggis.. ajak mandi kat sana.. sian auni.. alang2 dah pegi biar sampai boleh mandi kan... Sampai je layan KFC dalam air then mandi..

jom layan gambar auni mandi...

Auni cam takut ja.. tapi dia yang xmo naik

feel mandi dah sampai...senyum aja

Tido lak auni ni

Marah abi..sebab abi nak tolak..

Langkah Pertama Auni

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah si kecik auni dah boleh melangkah dari bulan 10 lagi... seronok tengok langkah auni yang semakin lama semakin besar..

sekarang ni bila pi ambik auni umah pengasuh, mesti dia nak berjalan balik umah.. pastu lepak kat koridor umah tgok budak2 apartment main bola kat tingkat atas parking..  Kesian diorg xde padang nak sepak bola..

1st kasut Auni..

lepas lepak2, pujuk auni masuk umah tp dengan syarat xleh buka kasut... kalau bukak hmmmmmm mengamuk la dia.. kena pujuk tgok video minion dlu baru boleh bukak kasut...macam2 ragam anak ummi ni... tapi xpa ummi suka...

go go auni... langkah makin laju

Tuesday, October 22, 2013

Trip to PD

Salam Ukhwahfillah 

bagi 5 saat nak bersihkan sawang2 yang ade kat blog ni.. lame sungguh tak update blog.. 2, 3 bulan lepas sangat2 busy.. outstation, projek handheld, testing, coding..huhhhh need to rest

ok. ni nak crita sal trip ke PD. semua ni tidak dirancang pon.. di sebabkan si kechik Auni duk terkurung dalam umah je, membuatkan si Auni mogok mau kluar... nangis2.. merap2.. macam2 la..
pastu sy kol my hubby ajak pegi jalan2.. PD ke, Cameron ke...
mana2 asal sempat... hubby cakap kita pi PD, kebetulan akak ipar pon nak g sane..

jum layan gambar ceria Auni kt sana

Auni mandi kolam

  
Auni n Abi mandi kolam

Auni mandi pantai @ teluk kemang




Santai kat kawasan hotel



We r happy family
Masa ni, setiap detik saat yang berlalu kami hargai sangat2. bukan senang nak together2 cam ni... Abi kan jauh... nanti rancang lagi ye.. mane lagi mau pergi...


p/s: Abi bila nak bawak kami pi bercuti lagi???

Tuesday, September 17, 2013

terus berharap

Salam Ukhwahfillah 

ya Allah, Kau permudahkan lah urusan ku ya Allah.
semoga aku diberi peluang berada disisi suami tercinta
semoga anak kami dapat membesar dengan penuh kasih syang ibu dan bapa nya
semoga aku dapat bertukar ke kelantan secepat yg mungkin
semoga Kau memakbulkan doa2 ku..

amin100x...

mode: tak berhenti berharap... sob sob...

Monday, August 19, 2013

Salam Aidilfitri Minal Aidin Wal-Faizin

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah puasa tahun ni berjalan dengan baik sekali.. InsyaAllah mane yang kurang kita topup ramadhan akan datang..

Dikesempatan ini saya bersama keluarga tercinta mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin tuk semua Muslimin dan Muslimat... Semoga Syawal kali ini membawa 1000 keberkatan buat kalian semua...
 
Bagi saya, raya tahun ni amat2 bermakna buat saya dan encik suami, sbb dapat beraya wif my suwitt muitt, Auni Darwisyah.. Alhamdulillah auni dah 7 bulan dan makin membesar nampaknya...

jum tengok foto raya kami.









Friday, August 2, 2013

10 Ramadan Terakhir

Salam Ukhwahfillah 

Hai Semua.. 10 Ramadhan terakhir tuk tahun ni... camner? Rase mud raya dah kan...
tapi sy ni misi mencari baju raya baru nak start hari ni.....hadoiii baju kurung auni pon belum da lagi..huhuhu camne ni.. tah ade ke tak ni...
 
kuih raya semua tunjuk2 je...maybe kek buat sendiri kut...
hmm balik raya???
hukhuk....tahun ni balik malam raya.. tah sempat ke tak sampai pagi raya before solat sunat aidilfitri..

to all my frens...
tingkatkan amal ibadat di 10 terakhir ni.... kejar sebanyak mana yang boleh
Selamat balik ke kampung halaman, pandu cermat jiwa selamat
 Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

Friday, July 19, 2013

7 Bulan

Salam Ukhwahfillah 

Hari ni genap my sweeties 7 bulan.. Alhamdulillah...
dah banyak ragam dah anak ummi.. tp ummi bersyukur Allah S.W.T mengurniakan Auni tuk ummi n abbi..

Stress cam mane pon ummi kat tempat kerja, tapi bila balik rumah.. tgok auni mesti ummi rase tenang sangat.. ummi tau Auni lah pengubat duka ummi...bila kita berjauhan dengan abbi, ummi dengan Auni saling melengkapi.. menghibur hati masing2.. Syukur sangat2..


Semoga anak ummi sihat walafiat sentiasa dan menjadi anak yang solehah yer sayang... Amin ya Rab...

Wednesday, July 10, 2013

1st Ramadhan

Salam Ukhwahfillah 

2 hari di Melaka akhirnya i'm back... excited balik key el... bukan apa pegi Melaka tahun ni sy bawak my sweeties bersama... igt kan auni ok but hmmm xnak duduk langsung... terpaksa lah serah bulat2 kat kawan2 lain settle kan handheld tu..

then semalam bila sampai je umah, auni cam kena culture shock je... baru 2 hari xduk umah terus xkenal umah ke sayang oii..

save the date...
auni dah pandai merangkak hari ni... bukan stakat merangkak tp dah boleh duduk tanpa bantuan umminya dah...
feeling happy..

lepas ni banyak ruang dan pluang la auni nak explore kan...habis la sepah nanti.. so ummi kena sentiasa mop lantai n kemas umah... saje je nak suh ummi excersise kan??

Monday, June 17, 2013

Larian Jom Kitar Semula 2013

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah dah tamat even LJKS 2013 dengan jayanya.... peserta yang hadir pon boleh tahan ramai jugak... penyertaan dari student amat memberangsangkan...ber-bas2 diorg datang... tabik la korang...
next year join lagi yer...

cabutan bertuah pon hadiahnya boleh tahan jugak.. tp sy tak bertuah pon tahun ni...rasenya tiap2 tahun pon tak bertuah...hahaha.. mybe next year???
AJK pendaftaran... memang muka kami ni lah yang jaga pendaftaran tiap2 tahun... best experience jugak lah.. ade gak kenangan time LJKS 2013 ni...


Menang gambar je lah kiteorg....hahahaha....

next year join lah kami.... nanti kami inform bile event akan datang yer... bawak ramai2. boleh dapat t-shirt free lagi.... plus sijil, beg kitar semula dan kalau murah rezeki boleh angkut hadiah cabutan bertuah tu... berbaloi2....

Senyum Pagi Isnin

Salam Ukhwahfillah 

hari isnin memang hari malas sedunia..
ni lah hasilnya... cuci mata gambar lepas2..

taraaaa.. jumpa ni... :)

..sebelom majlis..
..selepas majlis ..

 happy besday abi even dah lambat nak letak kat blog... asyik pending ja..
pepe pon... we love u very much abi..


Friday, June 14, 2013

Senyum Pagi Jumaat

Salam Ukhwahfillah 

My Sayang, chenta hati ku


oh manisnya.... manisnya senyumanmu....

 

Happy Anniversary Sayang

Salam Ukhwahfillah 

 Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan sayang yang ke 2 pada 9 Jun 2013--> Abi sayang


semoga jodoh kita berpanjangan hingga ke firdausi
semoga rindu, kasih, sayang dan cinta kita berkekalan dan tidak pernah kurang walau seinci
semoga kita dikurniakan zuriat yang solleh dah solehah



abi..
dengan adanya abi dalam hidup ummi, ummi memang rase bersyukur sangat... even kita berjauhan tapi ummi sentiasa ingat hati abi bersama ummi selalu..
dengan hadirnya buah hati kita Auni Nur Darwisyah, semakin bahagia ummi rase dalam perkahwinan kita...
ummi semakin bahagia.. cuma mungkin suatu masa nanti kita dapat bersama setiap masa dan detik..insyaAllah...

thanks sbb syg ummi sepenuh hati abi dan buah hati kita... we love u very much...

Thursday, June 13, 2013

Untuk kali ini

Salam Ukhwahfillah 

This month auni dah pandai bawa diri dah... means that auni dah pandai main dengan mainan dia... main2 sampai penat n ngantuk.. senanglah ummi nak dodoikan auni... kompem tido nyenyak...

untuk memenuhi masa lapang ummi, ummi da bli novel suggested by aunty Bada.. hihhi.. novel kaunselor...
klu abi tau.. hmmm mau diperlinya... bila la ummi nak baca semuanya ni kan...

pandailah ummi curi masa nanti...
untuk kali ini ummi bli novel yg banyak berunsurkan alam rumah tangga...
belum sempat baca lagi... baru done 1 je...


novel ni semua rilek n santai... sesuai lah semua org baca... jiwa tenang... hihihi..
 

Thursday, June 6, 2013

Review "Project Memikat Suami"

Salam Ukhwahfillah 

Dah datang balik tabiat membaca novel ni... semangat nya kalah time bujang...even dah ade anak, baca tetap baca...sib baik auni memahami ummi nya....sebab tu lah auni cepat explore ape yang ade kat ruang tamu tu...tak pa... auni buat je apa auni suka...nanti2 ummi kemas lah...ummi sehabisnya mencuri masa yang ade untuk baca novel ni... asal anak ummi tak terabai n dpt penuh kasih sayang dari ummi.. tak ralat lah ummi nak baca novel...

1st novel sy baca memang tak mengecewakan sebab crita nya sangat2 best... "Project Memikat Suami"... wahh tajuk aja pon dah buat kita teruja nak baca... dan ternyata time baca, senyum memanjang je...hahahha
 

if sape2 nak baca takyah bli novelnya pon xpa....try visit kat sini Penulisan2u , memang tersangat best....for me, i like it very much!!! tak menyesal beli novel ni...

Tuesday, June 4, 2013

my sweetiee

Salam Ukhwahfillah 

Senyum itu sedekah



harap anak ummi jadi yang terbaik buat ummi n abi...

Ragam Pekerja Berhemah

Salam Ukhwahfillah 

tension tetiba bila deal dgn org yg tak tau IT ni... 10x sy duk ulang benda sama... asyik nak salahkan teknologi je... dah klau tahu komplen je, baik la korang guna manual...xpayah nak request sistem bagai... Sakit lak hati makkkkk...

bila xtercapai akal korang, ckp sistem ni bermasalah situ sini... komplen memanjang la... padahal kami ni as programmer dah nak pecah kpala fkir flow korang.. we as programmer hanya tau buat sistem base on requirement korang bagi.. takkan lah flow kerja korang pon kami nak pkir jgk....

aduh..duh...duh...duuuhhhhhh...

Thursday, May 30, 2013

30 May

Salam Ukhwahfillah 

Happy Besday to u my sweetheart....
hampir terlupa besday awak, sib baik ingatan ini masih lagi ade ruang untuk igat date ni...
semoga awak tenang di sana...amin.....Al-Fatihah

Wednesday, May 29, 2013

Full Time Housewife

Salam Ukhwahfillah 

Setiap insan memang nak kerjaya yang ok, kemewahan, kebahagian dan bla2...

Saya pon nak jugak.. Sonok bila dapat manfaatkan duit hasil keja kita...rase berbaloi jugak.... tapi bila difikirkan STRESS hari2 kt tempat keja... rase nak jadi fulltime housewife lak... anak kita jaga depan mata.... makan minum suami dan anak pon terjaga...
sonok jugak....

sumber by google


tapi kan macam saya ni, saya memang tak boleh nak duduk diam kat umah je...ade je benda yang nak dibuatnya... andai suatu mase nanti saya akan menjadi fulltime housewife saya mungkin akan buat bisnes kecil-kecilan... isi masa lapang... ade la ckit2 pendapatan sampingan... dapatla membantu encik husben....

Tuesday, May 28, 2013

SAD

Assalamualaikum

Kenapalah org slalu ambil kesempatan dengan kedudukan kita. saya pon heran. padahal tanggungjawab masing2 jangan la di tolak2 tepi..

saya pon manusia seperti kamu.. hanya kerna saya mendiamkan diri tak bermakna saya setuju dengan semua yg telah kamu lakukan kepada saya..

saya mohon kamu fikirkan apa yang kamu dah buat, Allah itu maha Adil. saya tak kata saya mendoakan ketidaksejahteraan kamu, tapi saya mohon kamu berfikir sejenak, dengan apa yang telah terjadi pada kamu, mesti ade disebaliknya...

sumber by google


maaf saya terpaksa berterus terang kat SINI.. ini luahan hati saya....

Thursday, May 23, 2013

Rindu Kamu Si Kechik

Salam Ukhwah

Ummi rindu auni sangat2....xsabar nak balik jumpa auni...pelok auni...
cium auni...

lambatnya nak kul 5...hheheheh padahal 2 minit lagi...