Sunday, October 21, 2012

Shayer shuka Tidoo

Assalamualaikum

Sabtu lepas sy n my abi pergi buat scan 3D/4D.. saje je nak mencuba teknologi zaman kini..
sangat canggih teknologi kita, boleh teropong bb dalam peyut...sy n my abi sgt2 excited, belom pernah merasa kan...hihihi..

before bertolak, duk ckap2 nga bb, jgn tido time scan nnt... bb pon bukan main lg...aktif je duk gerak2 lam peyut ni...buat ape sy pon tak tau...

1st time jgk pergi klinik tu, kami booking online je.. murah..terpaksalah guna gps tuk cari jalan pi sana...
akhirnya sampai gak...ramai gak org pi scan bb time kami sampai tu...terpaksalah tunggu dlu...

akhirnya bb pon tidoq jgk...lame dah menunggukan... hmm tu jgk lah turn kami...alamak!! bb dah tidoq...baru je tidoq..

time for scan....Doc suh baring dlu, nak tgok kpala bb kat mana...xsusah pon nak cari kpala bb, dah da kat bawah....alhamdulillah, perkembangan bb sihat...

TAPI

macam2 doc buat, bb still tidoq...nyenyak betol, sy duk panggil2 bb wat xlayan je...hihihi..last2 bb tunjuk jgk mukanya...masam!!! xsuka org kacau bb tidoq yer...alaaa jap je bb, umi n abi nak tgok muka je...last2 gerak2 jgk tp sambung tidoq balik....dapat lah snap 2,3 pic yang nampak muka..

tadaa....Salam tuk semua..


Monday, October 15, 2012

Andai itu Takdirnya

Assalamualaikum

Cam sedey je entry kali ni... Tak sedih pon, tp sikit lah..
Dalam menjangkau 7 bulan usia kandunganku, macam2 aku fikir...
Risau sangat.

Andai ini adalah takdirku ya Allah, Engkau permudahkanlah semuanya..
apabila mengenangkan suami jauh dari mata, macam2 boleh berlaku
semoga semua baik2 saja..Amin!!!


Sunday, October 7, 2012

Sedia, Sabar, Seronok

Salam Hujung Minggu


Alhamdulillah dah 7 bulan usia kandungan ku... Happy sangat... Sekarang sangat2 excited nak buat persediaan tuk sambut cinta hati kami.... InsyaAllah...

Selalunya bila my abi datang, kitaorg gi usha barang bb... banyak benda yang nak kena bli.. so far sejak dah tahu aku pregnant, awal2 lagi dah kumpul duit nak bli apa yang patut.. nanti xde la sengket sangat bila duit terbang camtu je..

org kata bb 1st la banyak berhabis duit... btw, aku xkesah sangat tengtang hal tu...keterujaan tu lagi penting..
hehehe....

lastweek pergi scan kt KK Salak Tinggi, sofar bb sihat, n ikut perkembangan semasa..hihihi...
cuma HB aku yg rendah.... dah sekor hati lembu, hati ikan aku tibai bulan tu..makan hati ngan prangai org xyah cakap lah, hari2 kut makan...tp still tak naik2, makin tutun ade la...

Aku ade tnya Doc, bb aku ni gugurl or boboy... Doc ckp , InsyaAllah bb ehem2.... ***Rahsia***
nanti next 2 week, aku nak pi scan 4D lak...mase tu baru confirm kut..

Doakan yang terbaik tuk kami yer

bye2...