Monday, September 10, 2012

Cinta Cyber

Assalamualaikum

Apa pendapat korang dengan cinta alam maya ni??
  boleh caya ke x??

Actually saje nak kongsi pengalaman chewan.
bermula 1 pertemuan yang tak dijangka antara chewan dengan my cuweet hubby kt Yahoo Messenger. dulu YM la paling popular tuk cari teman. dulu saje je nak test market kt YM ni.. saja nak main2.. sebab tak caya sangat dengan cinta cyber ni.. sebab kita tak kenal kan org tu.. tak betoi atau x..

dlu kenal tahun 2005. sempat jugak la kami bertukar2 no phone. tapi xpernah pon rase nak col ke ape.. sebab tak berminat sangat. my hubby pon sama, bila chewan sms skali, balas skali.. borink!!

memang no phone dia tu buat pekasam lah dalam contact list chewan ni.. time rase borink je chewan sms or col.. nampak my hubby ni jenis bukan org yg suka layan pompuan. rase cam calon yg sesuai tuk chewan..hahaha..

start tahun 2007 baru chewan nak kenal dia secara serius.. then kami start ber SMS... lame2 calling2..kemudian decide nak jumpa..lupa lak bila tarikh keramat jumpa tu...mungkin Allah dah bukak kan hati kami time 1st dating kami.. time dating, dua2 berdebar semacam je...tgok gugup je... entah kenapa?? mungkin cinta??

bila malam tu, my hubby cakap, dia nak serius dengan chewan. n chewan pon terima.. 21 Oktober 2007 kami declare hubungan kami...tak sangka pertemuan kami kt YM menjanjikan hubungan yg halal dan diredhai ini sehingga ke hari ini. Syukur dengan pertemuan ini..

zaman cintan cintun we ols
p/s : cayang n cinta abi selamanya... insyaAllah...

8 comments:

  1. Wahhh....lainnya kaler kulit k.tini dulu dan skrg....mcm kita lak aii...time sekolah gelap gilerr...hahaha

    ReplyDelete
  2. *Eh k.tini lak...k.mira...hahaha...

    ReplyDelete
  3. hahaha...lain kan...kaler itam dah luntur....gelak je bile tgk gambar lame2....

    ReplyDelete
  4. eh3..mcm same je cinta cyber..:) kak mira doakn kte jgk eh..:D

    ReplyDelete
  5. sama la cm aku ngn liki pn cinta cyber jgk.tp time tu chatting kt MIRC yg pemes tu.hihi

    ReplyDelete
  6. cda : InsyaAllah semoga cda sampai ke jinjang pelamin yer...semoga jodoh sampai cpt2 tau..hihihi

    Madi : hihih...aku pon de chat guna MIRC gak dlu...tp xde yg sangkut..kt YM jgk yg sangkut nye..hihihi...tp alhamdulillah bahagian kan diha...

    ReplyDelete

Post A Comment