Monday, September 10, 2012

Cinta Cyber

Assalamualaikum

Apa pendapat korang dengan cinta alam maya ni??
  boleh caya ke x??

Actually saje nak kongsi pengalaman chewan.
bermula 1 pertemuan yang tak dijangka antara chewan dengan my cuweet hubby kt Yahoo Messenger. dulu YM la paling popular tuk cari teman. dulu saje je nak test market kt YM ni.. saja nak main2.. sebab tak caya sangat dengan cinta cyber ni.. sebab kita tak kenal kan org tu.. tak betoi atau x..

dlu kenal tahun 2005. sempat jugak la kami bertukar2 no phone. tapi xpernah pon rase nak col ke ape.. sebab tak berminat sangat. my hubby pon sama, bila chewan sms skali, balas skali.. borink!!

memang no phone dia tu buat pekasam lah dalam contact list chewan ni.. time rase borink je chewan sms or col.. nampak my hubby ni jenis bukan org yg suka layan pompuan. rase cam calon yg sesuai tuk chewan..hahaha..

start tahun 2007 baru chewan nak kenal dia secara serius.. then kami start ber SMS... lame2 calling2..kemudian decide nak jumpa..lupa lak bila tarikh keramat jumpa tu...mungkin Allah dah bukak kan hati kami time 1st dating kami.. time dating, dua2 berdebar semacam je...tgok gugup je... entah kenapa?? mungkin cinta??

bila malam tu, my hubby cakap, dia nak serius dengan chewan. n chewan pon terima.. 21 Oktober 2007 kami declare hubungan kami...tak sangka pertemuan kami kt YM menjanjikan hubungan yg halal dan diredhai ini sehingga ke hari ini. Syukur dengan pertemuan ini..

zaman cintan cintun we ols
p/s : cayang n cinta abi selamanya... insyaAllah...

Saturday, September 8, 2012

Orang Ketiga

Assalamualaikum wbt

entry ni khas buat kawan mase sy blaja kt Politeknik dlu..
org kata kawan sejati ni kekal sepanjang zaman..

yer saya paham...sangat2 faham.. tp adakah org lain faham..
bukan senang nak jaga persahabatan kita bila kita dah berumah tangga
dan tak mungkin perempuan dan lelaki boleh jadi kawan baik selepas berumah tangga

bukan sy tak nak balas SMS atau jawab col awk
tp disebabkan istri awk dah salah faham tentang hubungan kita,
sy xnak perkara lain yg lebih teruk lagi akan terjadi

katakan tidak pada image ini!!!

sy faham maksud awk, dan sy faham maksud istri awk
tapi sy xsuka bila istri awk dah salah faham dengan sy
biarlah kita berkawan camni je..bertanya khabar jika perlu

maafkan sy.. sy perlu menjaga hati ke semua pihak..
sy syg kan semua org yg syg  sy..
sy doakan awk bahagia. dan awk doakan sy jgk yer..

ps: jika awk baca blog sy, inilah jawapan sy, knp sy berdiam diri sahaja..


 

Friday, September 7, 2012

Syawal hampir berlalu pergi

assalamualaikum wbt

belum terlambat untuk sy mengucapkan 
'SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI'
maaf zahir dan batin
jika sepanjang umor hidup sy pernah terbuat salah, menyinggung perasaan dan termakan minum
seikhlas hati sy mohon maaf buat ibu ayah, saudara-mara, kawan2 dan yang mana mengenali sy..

raya tahun ni rase bersederhana sahaje...tapi pada diri sy, sy mmg2 bersyukur sebab Allah telah tunaikan 1 wish list sy... insyaAllah tahun depan lagi best kut... sebab dah raya ber3..

beraya disamping insan tersyg, semua nya sempurna sy rasekan. sikit pun tiada cacat cela..
bukan selalu nak berhimpun ramai2 kan
suasana cam ni memang sy nanti2 kan

dah habis cuti, balik KL dan bermula rutin cam biase
cuma hujung minggu mood raya lah...
request kawan2 buat open house..
hihihi saja nak manfaatkan bulan syawal yg akan berlalu pergi...

lastly preview gambar raya sy n suami..

biru tema kami tahun ni

Salam Aidilfitri