Sunday, July 8, 2012

Pesanan buat diriku

salam 1 Malaysia

Entah kenapa hati ini selalu duk berbelah bagi
sekejap kata ini, sekejap kata itu..
apakah ini permainan hati??

bila terfikirkan keadaan kandungan ku yang semakin hari semakin besar..
apakah aku tidak risau??
ya aku tersangat risau.. risau siapa akan menjagaku disini
jauh dari keluarga, jauh dari suami

orang bercinta, bila duk berjauhan..merana tak ingat..
aku....suami jauh disisi...
apa perasaan ku..takut, bimbang, sedih...semua ada..

tapi aku selalu muhasabah diriku...
walau jauh beribu batu...aku ada Allah disisi ku
walau badai melanda.. aku ada Allah menjaga ku
walau apa jua musibah yg datang... Allah akan melindungiku
walau suamiku jauh dimataku.. tapi Allah dekat dengan ku

to My abi : jangan lah risau keadaan ummi disini.. sebab umi tau Allah ada dengan ummi..
insyaAllah dengan izin Allah, Kita akan bersama selamanya..
sama2 kita doa, semoga semua dipermudahkan..
ummi akan jaga diri ummi n baby dengan baik2...
i love u abi... syg sangat..


semoga kepercayaan, kesetiaan, kejujuran, keikhlasan menjadi pegangan kita..

Tuesday, July 3, 2012

Malas

Salam Semua
 
Awat la aku rase malas sangat hari ni...hmm mungkin bos xde kut.. or mungkin jgk sbb jiwa ku di kampung..
hehehe.. ngada2 lak..
org lain duk buat koding aku lak...hmm duk tulis blog..
bukan xnak buat koding but aku rase xde idea nk buat camne..

hari aku blaja berpuasa.. heheh cam dak kecik...
praktis puasa time ngandung.. so far baby tak mintak apa2 lak hari ni..
sabar yer sayang xlame dah nak berbuka.
xlame dah kita nk berpuasa..hmm mmg xsabar lak.. 
harap boleh berpuasa penuh...InsyaAllah...

Alhamdulillah.. so far sejak aku mngandung ni.. x banyak pon aku alah...mula2 je rase cam nak termuntah...btw lame2 dah ok
sbb aku dah pandai kontrol.. sebenarnya aku pelik gak.. knp xda alahan sangat...
mungkin ini hikmahnya sebab my hubby kan duk jauh..
if aku alah teruk, sape nak tgok2 kan aku kat sini...
Alhamdulillah... 10x mngandung pon aku nak...
harap baby baik2 aje yer...jadi anak yg soleh/solehah k..
sejuk perut umi ngandung kat baby...amin....

ok da..bye2..