Thursday, May 31, 2012

mengeluh lagi


salam 1 Malaysia

Bila org menganiaya kita, apa kita nak buat??
haruskan kita redha??

Sanggup ke kita berhidup senang atas penderitaan dan kesengsaraan org lain??
kategori ape kah org ini??

Ya Allah mohon beri ku petunjuk..
agar aku tidak leka atau sesat
tidak menyalahkan org lain atas apa yg berlaku
setiap yg berlaku ada hikmahnya

Wednesday, May 30, 2012

may Allah bless u

Salam

Pagi yang indah, dilimpahi hujan yg mencurah... aman... damai..
suasana cmni lah saya suka..

30 may??
apa yang istimewa sangat yer..
xde ape yg istimewa sangat pon.. bukan hari kekasih pon 
tapi
hari ni besday si dia..

orang yg sangat2 sy sayang..
masih ingat lagi, hari ni dia dapat col free dari hotlink..
dia xakan col boypren dia tp dia slalu col bespren dia.
itulah dia..sweetkan..

 xde sambutan majlis harijadi secara gilang-gemilang
tp dengan 1 ucapan
dapat menggambarkan seribu keceriaan, kegembiraan
suasana yg menghibakan, menyentuh jiwa..
itu lebih baik..

tetapi sekarang, 30 may tiada lagi ucapan "semoga awk panjang umo" buat si dia
tetapi
"semoga Allah merahmati awk disana dan semoga awak ditempatkan dikalangan org2 yg beriman"

Al Fatihah buat Arwah Siti Fairus

much love...

Tuesday, May 29, 2012

dugaan hidup


Salam 

Ya Allah apakah dugaan ini ??
kenapa aku sering menanggung kesalahan org lain
dengan kecuaian dia, aku diherdik, dimarah

hmm cukup stress...
knp dia boleh ambil sambil lewa je semua ni..
dia cuai, larikan diri...
aku yg nk kena tanggung semua ni

setinggi mana kesabaran aku ini??
aku nk hidup bahagia/senang
aku xnak susahkan sapa2
tolong jangan susahkan aku lagi

ya Allah tunjuk kan lah jalan yang mudah bagi hambamu ini
semoga aku mendapat keadilan yang sebenarnya..

amin...



Sunday, May 13, 2012

Rezeki Allah

Salam1 Malaysia

Cer teka ape rezeki tu??

.
.
.

Alhamdulillah... berkat usaha, doa dan tawakal.....
akhirnya sy dah disahkan Mengandung...
sebulan lebih..around 7 week..
Sujud syukur padaMu ya Allah..

+ve for pregnancy test... teruja...Alhamdulillah

thanks tuk semua yang mendoakan..
tak lupa juga semua org yg bg support..
harap sy dapat jaga baby dalam rahim saya ini dengan baik, sihat dan sempurna

mintak doa korang..
semoga saya n baby sihat2 hendaknya
 xmo stress2 dah...

pengalaman...mmg best la..
gembira, gemuruh, semua ada..
muntah?? itu nikmat org mengandung..
hahaha...so far..alhamdulillah xde la teruk sangat,,
deman je lah...

to my bff x lame lg u ols akan jadi aunty...
so cpt2 prepare yer..hehehe..

baby saya masih kecil....next month baru leh scan...insyaAllah doctor ckp leh nampak kepala dah...



ape2 pon mintak doa yang baik2 tuk saya, suami n baby...
thanks u ols...