Tuesday, April 17, 2012

My BFF

Salam u ols

Hari sabtu lepas ade PC Fair kt KLCC... saya sampai KLCC lrt dalam kul 11.. tunggu niq n eina.. sampai ngantuk tunggu diorg... 11.30 muncul jugak..

Jalan2 Suria KLCC cari PC Fair lah sebab cik Aini dah ada kt sana.. Tapi silap tempat lak...yg PC fair tu kt Convention Center daa....

Adoi... 1stime gi klcc mane lah tau, tempat asing2.. cari punya cari..
akhir nya jumpa jugak Pc Fair tu...Alhamdulillah...

so berjumpalah kami 4 sekawan.. lagi 4 duk jauh2..sabar yer bff lain..nanti kita jumpa...
InsyaAllah...

Dengan tenaga yang ada tu dpt jugak ronda2 hall yang jual bermacam2 gadget PC.. 
saya sapu bersih woofer evo 7 brand Sonic Gear, mini SD card tuk my Samsung dan free 8gb pendrive...
marvelous lah!!! 

sebenarnya banyak lagi nak angkut tapi kesuntukan masa..huhuhu...semua dah penat2..solat zohor blom lagi, makan pon belom..

so decide pegi masjid dekat area klcc tuk menunaikan yg wajib dulu..
time tu lak hujan.. terpaksa rehat dlu kat masjid..
lepas hujan dah reda ckit, pegi cari makan lah..

ayam penyet pilihan kami... then balik....
insyAllah nextime kita jumpa lagi..
sonok sangat kuar nga member2 lame ni...
nanti kita wat BBQ lak yer teman2 ku semua...

sila jamu mata dengan pic yg dapat disnap hari tu

aini, ina, niq
Niq, aini n ina
me n ina
me
walaupon dah deman kena hujan, penat jd urusetia hari sukan, kena cirit-birit mase dinner opis, tido xcukup...
tapi
memang berbaloi2 dapat jumpa BFF - aini, ina, niq..
fizzah, norji, sal n bie jangan kecik ati yer....
kita jumpa lain kali..

luv u ols...

Tuesday, April 10, 2012

Mulut Manis

SAlam 1 Malaysia

xsuka nya....
dlu mase nak mengempen, cari orang segala bagai..
janji itu ini.. bukan stakat 3 janji je... tp lebih dr tu

tp bila kita dah bayar..
hmm lupa la semua tanggung jawab...
buat2 xkenal..
kol xngangkat, mesej tak berjawab

inilah yang dikatakan manusia
xsuka2...

Mira!!!
ingat Allah itu
.
.
.
.
.
.
Maha Adil
Maha Mendengar

InsyaAllah orang tu takkan ke mana2,
mungkin dia lupa..

dislike!!! - 100x

SABAR lah wahai HATI..

Thursday, April 5, 2012

Cinta ku

Salam 1 Malaysia

Sekiranya
kita cinta kepada manusia
tidak semestinya manusia cinta kepada kita
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya

Sekiranya
kita cinta kepada manusia
kita akan cemburu kepada orang yang
mencintai orang yang kita cintai
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
kita akan turut mencintai orang yang
melabuhkan cintanya kepada Allah juga

Ya Allah
andainya dia adalah jodoh
yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku
Maka
campakkanlah ke dalam hatiku
cinta kepadanya adalah kerana-Mu
dan campakkanlah ke dalam hatinya
cinta kepadaku adalah kerana-Mu jua

Namun
andainya dia bukanlah jodoh yang
ditetapkan olehMu kepadaku
berikanlah aku kekuatan
agar pasrah
dalam mengharungi ujian
yang Dikau berikan kepadaku..
sumber :  Fatimah Syarha

Monday, April 2, 2012

saya dan kenangan

Salam 1 Malaysia

tetibe rindunya zaman2 duk bringus dlu...
mesti chumel2 kan
tp saya xcomel pon....hitam, kasar, lasak
cam budak laki

ini saya.... hensem x?
banyak kenangan yg saya xboleh lupe, semua2 manis
satu persatu buat saya tersenyum
klau la kenangan tu dibawa ke zaman skarang...
waaa best nye..
tapi memang tak lah!!
mira jangan duk brangan k...

saya lagi dengan along n cousin
dlu mase sy skolah rendah...sy sgt2 aktif bersukan
sebab tu la badan sy maintain ala2 cam model kt tb tu
hihi tu dlu la

saya sangat2 degil...betoi kan mak?
sebab mak slalu ckp "anak yg paling susah nk jaga adalah saya"
tapi
sekarang sy da berubah kan mak
90% sy da lain dr dlu
+ve, -ve semua ada

1989 - 2005
same x?