Saturday, February 18, 2012

Makan Besar...Syukur...

Assalamualaikum wbt

hai korang !!

Hari ni chewan masak nasi komok - nasi beriani  thai... 1st time masak ni ....hasilnya tak mengecewakan...thanks maa bg resepi... lame bebeno tak makan ni......sekarang dah pandai masak leh la masak hari2....

Nasi komok sedia terhidang bersama air asam boi

oopppsssss nnt gemuk lak...habislah nanti....makan skit xpe...sbb biasenya org yg masak ni kenyang hidu bau je...jangan takut ok...

sape2 nk merasa datang lah umah chewan....pintu terbuka luas tuk korang...tp hari ni je lah...hari2 lain masak menu lain lak...koang nak blaja pon boleh...cehh ckp cam og pro lak.....xsalah nk berkongsi kan....

3 benda penting : nasi komok, ayam berempah dan sos cili thai own made.


Sunday, February 12, 2012

Rindu

Assalamualaikum

aduyai rindunya kt abi... boring giler kut abi xde.. patah kaki tangan rasenye...
Abi...post ni, umi tujukan khas buat abi tau..
even umi tau abi bukan selalu pon buka blog umi, tp umi xkesah pon..



umi rindu nk tidur berbantalkan lengan abi
umi rindu nk wrestling dengan abi **jgn salah paham yer...bergurau lah
umi rindu nk sepahkan dapur, sbb abi suka kemas
umi rindu nk masak sma2
umi rindu suara abi yg ngada2 tu
umi rindu semua lah tentang ABI

sonoknya if abi slalu brada di cc umi kan..umi slalu berdoa moga2 kita tidak berjauhan lg...cam xsesuai lak post ni tuk org yg belum kawen kan..hehehe...so kwn2 cpt2 la kawen...hehehe...



Marah Bersebab

Salam 1 Malaysia

al-kisah ni berlaku semalam punya semalam...senang citer hari jumaat lepas la...hmmm bila da hidup di bandaraya KL ini...msalah yg sering kita dengar about parking issue..parking xcukup la...mahal la...hmmm mcm2 la...

Tapi.... tu bukan citer sebenar lagi.. agrrhhhhh geram nya!! oleh kerana chewan tak dpt pass parking kt office terpaksa la kena 'sign n cop' tiap2 hari bg mengelakkan kena bayar kan... itu tak mnjadi masalah even ade ckit kekangan mase nk dpt sign tu... al maklumlah, keje chewan bukan tu je..blambak lagi... tapi xpe lah..

yg geramnye, hari jumaat chewan dtg awal dan nama chewan  nombor 13 dari 30...xde masalah tuk dpt cop tu... TAPI... 'org tu' pegang tiket parking chewan.. REASON nya kenapa??

So chewan kol la 'org tu' tanya kenapa chewan xdpt tiket tu.... 'org tu' ckp nk bg kt org bwh2 dlu then nnt dia bg ptg2 pastu suh chewan bersabar....amboi!! org tya KENAPA, asal xjwb???  takut la tu...  silap org la klu dia nak buat camtu... we all kan ada prosidur2.. just follow that... simple je...xpayah nk pening2 kepala...klu dah buat salah ckp je then mintak maaf... thats all....

bye.