Thursday, January 26, 2012

menu d.i.e.t

Salam 1 Malaysia

Igt x post chewan terober-ct tempoh hari....huhuhu.... dengar je member2 ckp sal obersiti ni takut sangat...bukan sbb comel tapi sebab kesihatan.... kandungan lemak yang melebihi dalam saluran darah boleh mnyebabkan macam2 penyakit... seram x??

So untuk mengelakkan atau mengurangkan siptom2 penyakit tu,kena lastart diet n bersenam.... tp MAMPU ke??

Alhamdulillah dah dekat sebulan lebey dah chewan kurangkan makan  nasi... sehengat chewan la...makan nasi time my abi datang je... tu pon kena paksa makan.. tp tu bukan sebab nak kurus, tu more kpd kesihatan..

hahaha kompem xcaya kan... sebenarnya chewan xberselera nk makan nasi... tambah2 kt kedai tu.... xmenarik langsung...jemu dah makan... chewan suka ambik sup je...

hirup sup..hmmm marvelous... sedap...tu je yg lalu nak makan....btw sekrg pon dah jemu makan sup..
tapi percaya lah korang chewan start suka sup sayur...hahaha...yummy...

Sup Sayur Campur

korang suka sayur x???jarang org suka sayur kan...tp xsalah klu kita start suka kt sayur ni...baik tuk kesihatan lg...thanks for my abi jgk sbb bli sayur  kt Cameron Highland tuk chewan sampai penuh peti ais... nak sgt chewan makan sayur...

dulu xsuka tp skrg dah suka...tp xtau la  sampai bile...tkut nnt jemu lak....
Jom semua start jaga kesihatan anda dengan menikmati kelazatan sayur ni...hahahaha....


8 comments:

  1. kurus tu tak la....sihat tu insyaAllah...hehehe

    ReplyDelete
  2. bagus Mira..keep it up! aku pon bru nk start diet..bukan utk kurus tp kesihatan kite..

    ReplyDelete
  3. jum niq....insyaAllah diet sihat ni xrugi..cehh ckp cam pakar kesihatan lak...tukar profesennn jap..

    ReplyDelete
  4. Wahhh, dh lama x makan sup sayur...huhu...

    ReplyDelete
  5. keep it up mira.tp jgn sampai menyakitkan bdn, diet tk semestinye tak makan nasi. nak makan nasi boleh tp kurang kan pengambilan , kalau biasa kite makan 2 pinggan, skrang kite makan sepinggan.diet pelan2. lepas tu, baru kurang kan lagi pengambilan kpd stgh senduk.aku slalu wat cmtu.lama2 dah terbiasa makan nasi sikit, buah n sayur kene lebihkan...chewaah..aku just share apa yg aku tahu dan apa yg aku penah buat...sharing is caring.....


    rindu >_<

    ReplyDelete
  6. liza: bila lame makan la yang bertambah2 sedap tu...

    tini: berdua, bergabung......meletop!!!

    faz: bukan aku xnak makan ns...tp xbrselera....muak dah...tu nk try mkn benda lain lak....

    ReplyDelete

Post A Comment