Tuesday, December 27, 2011

Ragam orang kita


salam 1 malaysia

hi u ols... pernah tak u ols jumpe penjual yg 'kerek' time korang nk tawar menawar...?? pengalaman chewan semalam..huh...mmg geram tahap impak maksima la!! ape masalah budak tu ntah.... terlebih hormon kut....

nak dijadikan cerita. semalam chewan n my housemate pegi low yat... saja nk survey handphone iphone4s samsung galaxy w.. kami round 1 low yat kut... macam2 harga kami dpt...ada yg dpt murah ade yg mahal...

ade byk yg kate "SAMSUNG offer RM999 maaaa...."...excuse me!!! compare kedai u n kedai SAMSUNG dlu la...kedai u tu 1st class sgt ke???

tp yg ni paling mnyakitkan hati la...bile seorg dealer tu ckp "akak nk tepon canggih...tp budget ciput.!!!"...hello!!! ade ke org tawar-menawar makin tinggi harganya....bongoknye org...tau lah kami pakai t-shirt n jeans je..."Don't Judge A Book By Its Cover!!!"..nnt kebodohan u tu makan diri u sendri k..

"i bli phone ni cash ok!!..no creadit card maaa!!..u mampu...lg 1...i nye duit lam purse ni, iphone4s pon i boleh angkut tau!!!..bukan i nk blagak ok!!! klu nk jd dealer tu tolong la lyn customer elok2...rezeki u dtg dr mane...mmg la Tuhan yg tentukan...tp klu prangai cmtu...sorg customer pon xmau masuk..."

klu nk tau sape mamat poyo terlebih ni...gi pusing low yat...tingkat brape ntah yg jual byk2 phone tu...rasenya dia sorang je MELAYU MEN yg jual kt situ....muka dia boleh nampak "kekerekan" tu....sebatu leh nampak kut....lg 1 rambut dia yg nk ikut cam style rambut TOMOK...tp xmenjadi sbb muka leper yang buah ciku...opsss sowie terlebih sudah....

Puas hati ku membebel kt sini..

p/s:to all dealer kt M'sia ni...tolong la hormat org dlu k..sebelum mau org hormat awk tu..lg 1 if nk jd dealer tu...lebihkan lah senyuman..even xnak bg kurang pon jgn la bg ayat yg mnyakitkan customer..!!!

Friday, December 23, 2011

Wish List 2011

Salam 1 Malaysia

Tahun 2011 banyak kenangan manis yang telah sy kecapi... Alhamdulillah dengan berkat usaha sy yang tak sia2 ni....diantara azam 2011 yg sy listkan adalah :

Anak yg solehah ----> InsyaAllah azam ni akan berterusan hingga ke tahun depan2...
Keja gomen ----> dpt keja ngan perbadanan pon Alhamdulillah.. half gomen
Kawen ----> tercapai sudah... mekasih semua
Isteri yang solehah ----> Abi cayang tolong bg markah skit..boleh capai 100% x??
Rumah ----> tengah discuss ngan my abi... location yg sesuai...(tahun ni xsempat, dibawa ke tahun depan)
Keja Tetap ----> alhamdulillah rezeki
iPhone ----> macam xmampu je lg...dpt samsung galaxy W ok gak...humm lg 7 hr nk masuk 2012..sempat   kejar x??
LCD tv ----> tahun depan lah...sbb kat umah dah ade tv dah.. bli benda yg penting dlu...keperluan diutamakan. 


Start buat wish list tuk tahun depan lak....bukan ape lg semangat nk kecapi semua benda.....kena keja keras skit lah nnt...banyak benda nk ni...hahahaha...
Btw ape azam korang tuk tahun depan???




Tuesday, December 20, 2011

Larian Jom Kitar Semula 2011

Salam Ukhwah Fillah


Selesai sudah larian Jom Kitar Semula.... Pagi-pagi lagi bangun....cam nak bangun sahur je...hehehe..sampai sane kul 6pg... Tapi ramai dah org bratur nak daftar...

Dengan kudrat yang ada ini...sesi pendaftaran untuk kaunter chewan dibuka sepenuhnya... kelam kabut betoi..chewan sbg AJK pendaftaran yang sepatutnya dibantu oleh AJK dr pihak ehem2...yang tidak nampak kelibatnya pd pg itu sungguh sibuk mlayan kerenah peserta2... last2 kiteorg yg tolong daftar, kiteorg jgk la yg tolong bg baju..

Larian Jom! Kitar Semula 2011


Lupekan lah pasal diaorg tu...mnyampah cam sampah..hahaha...balik ke topik asal kita...hampir 4000 org yang mendaftar online...yg dtg pg tu xtau la brapa ribu..ramai gak la... sungguh meriah dan best... pengalaman pertama join event peringkat kebangsaan ni.. 

cuaca yang baik ditambah dengan kehadiran FBI yang lagi2 menyerikan pagi itu...tak sangka chewan leh join event cam ni... thanks untuk semua yang datang membantu dan yg memberi sponsor kpd Larian ni...

kami wif FBI


Tahniah kepada pemenang2 dan yg dpt cabutan bertuah tu...next year InsyaAllah ade rezeki jumpa lagi....Sape2 tak join rugi.. Lari sambil kitar semula...Sayangi lah bumi kita....




....tata titi tutu v(^o^)v ....



Wednesday, December 14, 2011

berombak rindu dihujung minggu

Salam 1 Malaysia


Sana sini dok kecoh pasai ombak rindu... kalah twiligt terbaru tu.. ke sebab promo atau novel nya...novelnya memang best la... crita cinta yang chewan duk layan mase duk poli dulu...rase nak baca balik je novel tu...

filem vs. novel


Try layan filem dia lak....tegok best x?? chewan dengan my ofis-mate liexa, pegi midvely...punya la panjang orang beratur nak tengok wayang... berkira-kira lak nak tgok ke x.... tp ketegak jgk nk bratur...

sampai separuh jalan, org annoucement ckp tiket fully sold...yg malam je ada... kami pe lagi cabut la...pegi ke VIVA HOME, kt jalan loke yew.. rezeki ade, turn kami kul 2.30pm...

excited nk tgok aaron aziz tercapai jgk...hahahha....kesimpulannya... inilah best love story yg xrugi menonton...even plakon girl dia tak berapa sesuai tp terubat jgk dengan watak haris yg romantik tu....love it....

lepas menonton kami pon jalan2 kt sekitar VIVA HOME tu...tgok perabot..memang rambang mata, tp apakan daya, duitnya ngak ada....cuci mata je lah yang mampu...

me and liexa yg comel


me at VIVA Home...comel je backgroud dia...



Monday, December 5, 2011

Niq buat aku menangis...

Salam Semua dan yang teramat dirindui sahabatku Nik Anisah

Sedih giler aku baca entry ko tu.... nangis laaaa.... lebih dr tengok 1 little of tear lagi.... huwaaa..... thanks niq, ko diantara 9 sabahat yg sgt aku sayang umpama nyawa aku sendiri..Sejak arwah pergi aku lebih menghargai sahabat2 yang lain..setiap detik dan waktu aku nk sabahat2 aku sihat dan baik2 semua.

Adakah aku redha dengan pemergian arwah?? sampai sekarang aku masih terasa kehilangan dia niq.... aku dah cuba xnk sedih2 lagi bila fikir pasal ni... tp jatuh jgk airmata aku...
bagaimana aku nk pujuk hati ibunya bahawa dia sudah tiada sedangkan hati aku pon belom dapat menerima sepenuhnya dia sudah pergi...bagaimana aku nk menjawab untuk setiap org yang bertanya, "betul ke ct fairus tu dah meninggal?? kenapa??? dia sakit apa??".. kuat ke hati aku ni.....


jawapannya : "Memang tak la!!"

redhakah aku niq??? pedih hati ini bila aku terkenangkan dia.... kenapa dia?? bila tengok gambar dia lagi aku teringat2 kan dia...Ya Allah ini kah dugaan yang perlu aku tempuhi...