Sunday, October 23, 2011

Kehadiran Orang Baru II

Salam 1 Malaysia


Rezeki tahun ni dapat anak buah. kakak2 ipar ku sudah selamat melahirkan putra2 nya. KakYe dapat anak lelaki, baru je selamat melahirkan semalam... Abe Bahari nga Kak As pon dapat lelaki... tapi xtau nama ape..Balik kampung nnt baru nk gi tgok bby diaorg..KakJah pon dapat anak lelaki.. Zulfan nama nya... Rezeki ibu mentuaku tahun ni.. smua dapat hero.. hahaha...

Tahniah tuk diorg....InsyaAllah akan tiba turn aku lak... xsabar nak balik kampung...mggu depan je lagi...best2...semoga selamat sampai ke kampung halaman yang terchenta...love love love....

weeeeeeeee >_<


Kehadiran Orang Baru

Salam Tawang2!!


Hari ni chewan sonok sangat. al-maklumla baru balik tengok anak sedara baru chewan.. comel nya baby... Alhamdulillah along slamat melahirkan baby girl seberat 2.9kg di hospital serdang pada 14 Oct 2011..

Putih+merah+kuning dah muka nya... btw baby sihat.. ade la snap beberapa gambar chumel dia tu... InsyaAllah chewan pon kalau ada rezeki nak anak yang chumel2 jgk...

Ta daaaaaa....preview anak buah...

Semoga chewan dimurahkan rezeki jugak....amin...

Saturday, October 22, 2011

Cerita tentang Kami

Cerita tentang Kami

salam 1 Malaysia u ol

Post kali ni chewan nk crita pasal kawan2 baek chewan. kira ni kwn dunia akhirat la.... tahniah la sape2 yang tercalon tu....

1st skali chewan nk crita bff chewan mase skolah2 dlu....ade 5 org semuanya... ade yg dah kawen n ade yg masih solo... sape2 nk kenal boleh propose la... tp yg serius je tau....syarat2 nnt diorg yg tetapkan...hahaha.. memandai lak...

mase skolah dulu, kami ni slalu ber5.. oleh kerana 1 klas mase form 4 dan 5 maka bertambah2 la erat hubungan kami ber5.. kami slalu lepak kt kedai mee kuah moksue@rantau panjang tu... tu aktiviti kami ber5 lah...banyak lagi tp yg paling best skali yg tu lah...

chewan nk memperkenalkan lah 1 per 1 kawan chewan ni...susun ikut abjad la erk...

Noorizniena(noyie)
1st kenal noyie mase form 1, mase tu buat gotong royong klas chewan. noyie dtg membantu...noyie macam malu2 lak..start rapat mase form 4. boleh tahan gak orangnye....cantik sebab muka dia ala2 girls korean ckit...mesti dia ramai peminat...hehehe...solo but not available kut...noyie ni banyak cakap upe nya....sama naik je nga chewan klu duk bual tu...hahah...noyie still cam dlu...cantik, periang dan peramah...noyie nk pandai masak org nya...semua sedap2..slalu luang mase nga noyie sambil bertukar2 cerita kami....maklum la org solo ni masa nye lebih dr yg dah berumah tangga..chewan doakan noyie cpat2 bertemu jodoh..amin..hhaahha..xsabar nk merasa nasi minyak yie ni...

nurul_shuhada(yada)
kenal yada mase form 4 jugak...orangnye sgt peramah dan periang....jujur sgt...best sgt kawan dengan yada sbb dia pendengar yang setia dan kaunselor yang terhebat..wahhh....igt chewan je ade ciri2 kepimpinan tu..hehehe...memang sonok kawan ngan dia...rase diri ini sungguh dihargai...yada banyak menceriakan group kami...mekasih yada... chewan ni penambah perisa je...yg tlong gelak nye kwn2 yg lain..cita2 nk jd bisneswomen...hampir tercapai...tahniah yada..dah kawen n dah ada anak yg comel..i support u lah...doa buat yada semakin hari semakin maju dalam bisnez..

siti_fairus(yoes)
start berkenalan mase skolah rendah coz pernah main same2 tp bukan 1 skolah but start closed mase form 4 jgk. seorg yg pendiam, baik hati, suka senyum dan banyak lagi....kami ber5 selalu buat lawak dan tukang gelaknya adalah yoes.  mase mula2 kenal dlu pendiam sangat tp bile dah closed.....hahahaha....boleh tahan bisingnya... baru tau yoes ni ceria org nya.. sukar untuk terasa hati, malah sgt baik hati.. syukur dikurniakan Allah shabat yang sejati cam dia. syukur jugak kerana diberi kesempatan bersama2 melanjutkan plajaran peringkat diploma bersama dia. dah la kos yg same, sebilik lak tu.. maka kisah sabahat dunia akhirat sudah bermula.. setiap detik, waktu n masa kami bersama2.. mase tu baru lah tau yoes ni periang jgk org nya.. dah x pendiam macam dlu...alhamdulillah.. baru best cam tu.. yoes ni xsuka berdendam, chewan tau dia syg chewan sbb dia tegur chewan if chewan buat silap.. tu yg membuat kami makin erat.. berdua adalah satu.. itu saja yg mampu diungkapkan..thanks Allah..give me bff yang terbaik cam yoes.. tp jodoh kami tak lama, Allah lebih sayang kan dia..Dia pergi jua..dan pemergiannya amat2 terasa kehilangannya..insyAllah kita jumpa disyurga..amin...

wan_aini(wan)
seorang yang ckup educated tapi xsombong..dlu igt dia ni sombong gak..hahaha tp mesra dan baik hati org nye.. seriusly sgt baik.. kawan yang slalu nk tlong kwn...ni lah dia kwn susah senang. wan banyak dah bg support kt chewan dan kwn2 yg lain. byk tolong chewan mase blaja skolah dlu...guru tusyen la katakan...Mekasih wan..wan yang dlu dan sekarang masih lagi xbrubah...masih lagi baik cam dlu....cayang wan...

wan fatihah(fatiq)
Dia ni seorg yg sgt mesra alam. kenal ngan fatiq ni mase skolah rendah dlu la... dia ni duk golok.. ape2 nak cari barang kt thailand, ajak lah fatiq...pandai ckp siam, pandai masak, hampir semua resepi thai, chewan menuntut dengan dia lah..sorang baik ati dan paling advance dr yang lain2.. sebab anak dah nak masuk 3...hahaha...comel2 anak sedra aunty miamira ni...hehhehe..harap fatiq berjaya dengan semua bidang yang fatiq ceburi.. we all lurve u..
itulah cerita tentang kami..bff chewan mase skolah dlu..hopefully kami jadi kawan rapat sampai hujung nyawa kami...dan chewan sentiasa berdoa, smoga semua bhagia dengan khidupan masing2.. smoga persahabatan ini kekal dan sama macam dlu2...insyaAllah..

Saturday, October 1, 2011

Berserah Padamu Ya Allah

Salam Ukhwah  Fillah

Masih tak percaya apa berita yang baru didengar ini... Ya Allah betulkah ini dugaan.... Betulkah itu takdir yang telah tertulis buat dirinya?? Kami memohon padamu Ya Allah semoga Kau pulihkan sahabatku yang sedang bertarung nyawa itu... Semoga dia seperti dulu yang pernah kami kenal..... Amin... kawan2 marilah kita berdoa semoga CT Fairus selamat dan kembali seperti dulu...Amin...

khas buat besfren foreva n eva cik ct fairus....

Che wan and Cik ct Yoes


yoes.... seriusly yoes antara sabahat sejati sy yang pernah sy jumpa... sy masih igt lg.... yoes sahabat ketawa, menangis, makan, tido,semua lah...sungguh perfect.... dah macam darah daging sy yoes.... sakit yoes, sakit sy jg... sy syg sgt kt yoes.... thanks sbb jd kwn terbaik sy....  sy turut besimpati..... yoes kuat kan smangat yer...... luv u so mush n really2 miss u....