Monday, June 27, 2011

Colorful of Love

Assalamualaikum wbt semua penduduk bumi


Tahukah korang bila kita  bercinta kita akan merasai banyak perisa?? Ada manis, ade tawar, ade juga yang pahit... Setiap orang berhak memiliki dan merasai rasa cinta yang indah dalam hidup mereka...Diri kita sendiri yang boleh mencorakkan rase percintaan tu.. 

If terlebih memasukkan elemen kebahagian, manis rasenya... kurangkan perisa cemburu dalam percintaan untuk mengelakkan kepahitannya... Selalu panaskan rasa cinta kita biar cinta kita tak setawar air teh 'o' tanpa gula... tapi ingat!!!! kurangkan gula dalam minuman...lebih manis dalam senyuman..............

Terbabas lak topik kali ni... Sebenarnya nak kongsi dengan korang picture2 yang kami snap dekat i-City Shah Alam.. Makin cantek tempat tu sekarang.. Dulu mase baru bukak, ade pokok je.. sekerang semua binatang dtg berhimpun kt situ.. Xyah dah nk gi kutub utara or selatan nak main salji... Malaysia pon ade tau... AKU DARAH ANAK MALAYSIA..abg RAM sy pinjam jap quotation ni... saya bangga!!

Selamat menjamah mata anda dengan gambar2 gedik sy n encik husband..

chewan _ encik husband

all about love

warna-warni cinta


p/s: sape2 yang belom kawen tu, cpt2 la kawen... korang akan tambah2 happy sbb pencintaan korang ni dah mmg halal...tiada halangan n bantahan dr sape2 dah.. tp jgn terlampau excited sgt becoz setaip yang terindah pasti ade juga dukanya... sebolehnya bertoleransi antara pasangan bg memupuk dan mencambahkan lagi benih cinta yg bersulamkan kebahagiaan....

Tuesday, June 21, 2011

Bulan VS Madu

Salam Ukhwah-fillah

Bulan yang sangat2 diimpikan dan diidamkan oleh pasangan yang dah berumah tangga iaitu Bulan Madu..... topik kali ni mmg hot n terlaris dipasaran... Macam mane org mendefinasikan bulan madu diorg??? soklan sensitip but happy.. hahaha

Bagi chewan la, tiap2 malam bersama dgn encik suamii pon dikira bulan madu  kami.. hahaha...btw nk buat cammane kami kan PJJ pengajian jarak jauh perkahwinan jarak jauh... Sangat2 mnyeksakan.. tapi ini hanyalah sementra waktu saje.. time ni lah nak brindu-rinduan, berjauh-jauhan..hehehe.... bak pepatah melayu, Sayang isteri ditinggal-tinggalkan...


Bersabarlah wahai hati....insyaAllah ade rezeki bersamalah kita nnt...klu dah canggini, ni maknanya proses tuk bercintan-cintun..bergayut, bermesej, chating dengan psangan.. best gak kan....heehehe.. ayat tuk sedapkan hati je ni... well ade beberapa pic time kami pegi jalan2 n honeymoon yg pertama kami..



jalan2 kampung abah

Pusing-pusing Kampung Mertua
Pantai Kemayang, Bachok

Jalan2 Bukit Merah

Mandi-manda at Waterpark Bukit Merah

Jalan2 Pulau Orang Hutan_Bukit Merah

Destinasi selepas ini??? Pulau maybe........ tgh survey pulau yg cantek2 kt malaysia ni.... 

Monday, June 20, 2011

Detik Terindah

salam 1 benua

Sudah selesai semua aturcara majlis pernikahan kami... Sejuta penghargaan untuk smua yg menghadirkan diri.. Xlupa juga pd semua yg xjemu2 mendoakan kebahagiaan kami... Thnks a lot...

Alhamdulillah semuanya berjln dengan lancar... cuaca yg baik... saudara yg xjemu2 melayan tetamu... tetamu yg ramai dan disajikan dengan makanan yg enak2... creadit tuk tukang masak....

So chewan upload ckit2 gambor mjlis chewan dan husband...







thnx semua..... cayunk koraang.....