Monday, May 30, 2011

Kenduri Kendara

salam cuti sekolah

saat yg paling ditunggu2 time duk blaja kt skoloh dlu2.. Time tuk berpoya2... nk bejalan budget xdek... lepak kt umah layan cartoon je lah..hehehe...

tp sekarang bile tibe je cuti sekolah maknanye dah tiba time kenduri kendara...sane2 ade kenduri.. kad kawen kat umah bersusun2..kalah kad raya..hehehe..ramainye org nk kawen...

cehh ngate org....diri sendrik pon same gak...kenapa org buat kenduri time cuti??senang je...sbb ramai yang apply cuti...xsmestinya cikgu je yg diberi cuti..org lain pon akan menghabiskan cuti rehat diaorg time tibe cuti skoolah..nk bersama family la katenyeee...

ni beberapa gambar yang dpt disnap smasa kenduri kawan chewan.. salah sorang my besfren at uitm arau **mastura adam  n sorang lagi my officemate **esham.. Chewan doakan korang bahagia bersama pasangan masing2 yer...

Me n my fren @ Uitm_Arau attend Mas' Wedding

Mas and Nirzan Wedding

My Frens at wedding Esham

Wedding Esham n Faridah

p/s:doa tuk korang mudah-mudahan cepat2 dapat anak yang comel lotey cam chewan tau.. to bakal pengantin yang laen2 tu moga majlis kita berjalan dengan lancar n baik2 je..Next week wedding Zana n Tuan..and the other week is my wedding day..Mira n Nizam..

Ape yang ada dalam bulan Mei

Salam Hujung bulan Mei

Sepanjang bulan mei ni chewan n group BTMPD_PPSPPA sibuk menjalankan aktiviti himpunan bulanan. banyan aktiviti yang kami anjurkan...so far mendapat sambutan la..

Sebelom ni dah pernah buat post sal himpunan bulanan ni... skrg nak upload gambor lak... creadit to cheq sbb dia je yang bawak camera time ni...chewan sibuk berfun-fair je...


Aktiviti ala2 Fun-fair pon ade


Lawatan ke Data Centre @ MyLoca dekat cyberjaya

Himpunan Bulanan BTMPD. Chewan n my officemate

Chewan berpua hati dengan semua benda aktiviti yang kami jalankan. penak tu memangla penat, tp seronok.. 1 pengalaman yang baru..to all fren... chaiyok tu tahun depan lak.... luv u ols...

Thursday, May 26, 2011

Himpunan Bulanan BTMPD - 2011

Salam Semua

Bulan yg sgt memenatkan...Bulan yg byk sgt kerja...Bulan yg buat chewan slalu balik lambat..Bulan ni dapat pekerja terbaik kut..hahaha...Bulan yang membuat tido chewan xlena...Bulan yg suat semua sistem chewan tergendala...

Ini lah Bulan untuk warga BTMPD..Tema bulan ini "HARI PEKERJA"


Even bulan ini sgt2 dasyat...tp kami di BTMPD sgt enjoy.... nak tau kenapa... sbb kami byk membuat warga Perbadanan hepi...Aktiviti yang kami jalan kan untuk bulan ini sgt2 mendapat sambutan...penat berbalas gembira...

Dan untuk penutup bulan ini..jum lihat replika yg berjaya kami hasilkan... sgt cute lah...


Hasil tangan chewan n cheq zaida.. Replika untuk majlis penutup..


Hasil karya Petom n Adree..Replika Bomba

Hasil seni Lynn. Replika Jurutera
Hasil sentuhan Syafiq.. Replika Tukang Masak.

Hasil kreatif Dian. Liexa n Chewan.. replika Guru


Hasil ilham dari Pn. Wardah n Lynn.. Replika Polis



Cantek x Replika2  tadi...sonok buat ni..klu lg kreatif, mesti lagi cantik.... kami yang baru blaja berenang pon boleh hasilkan bende2 canggini.....waaa sgt puas hati... JUMPA LAGI untuk Perhimpunan Tahun Hadapan.

Monday, May 23, 2011

To: Org Yg Suka Menipu!!!

Salam 1 Malaysia

Korang pernah x menipu??? Mesti pernah kan... tipu sunat..hahah... ade ke tipu sunat tu??
Pernah dengar x pepatah melayu...”Untuk menutup sesuatu penipuan itu, kita akan mencipta penipuan yg baru” betol x??

Ade sorang mamat yg muka cam baik je... macam la chewan xtau yg kebenaran itu...sbb dah terpampang kt fb awek dia n kwn chewan pon saksinya..boleh dia reka drama yang xbrape menjadi...chewan saje je la nk menduga, makin rancak lak penipuan dia...macam2 dia putar belit cerita...

Ya Allah....xserik2 lagi makhluk ni buat dosa...ni nk tambah lagi..dosa yang lepas tu belom lagi nk taubat... tambah yang baru lak... adoi2...serius la muka mamt ni mmg la cam lelaki pujaan tp chewan dah kenal dia.. luar dan dalam... sib baik la chewan xkawan sgt ngan mamat ni...nyesal dlu pernah kawan baik ngan dia...

Chewan ni pon dia tipu hidup2..mmg lakon layar terhebat la...tabik getar lah!!!xpayah la nk menipu tuk menjaga hati chewan...xdek maknenyeee...eeeeeeeeeee plezzzz la....xdiperlukan langsung!!!

p/s:eh mamat muka cam baik ni...tolong ubah prangai...xserik2 lagi ke??klu ko bace post ni...maaf la...aku geram je ko tipu aku td... naik mendidik tahik lam tlinga aku mendengar ayat2 plastik ko tu...Kejujuran itu boleh membebaskan ko dr penipuan yg ko cipta tu...FaHaM!!!

Saturday, May 21, 2011

Dipenghujung Bulan Mei

Salam 1 Malaysia

Hujung2 bulan mei ni, chewan cukup sibuk ngan aktiviti kerja, himpunan bulanan n dinner... adoi so penat... td pi jumpe doc. Doc kate dah bertambah ok, if ade masalah leh refer kt dia nnt.. Alhamdulillah ade perkabaran yg gembira... tiade kesan sampingan dr opertion hr tu... Happy!!!!!

Ade suke ade jgk duka... tp duka itu tak penting.. suke itu adalah segalanya... bulan depan bulan penuh bermakna bg chewan.. harap semua berjalan dengan lancar..

Dua mggu lagi chewan dah start cuti..weeeeeee!!!!! so happy...xsabar nak balik kampung.. jumpe semua org tersyg... best2...

Nextweek dpt gaji...ade habuan tuk gaji kali ini..sesuatu yg dinanti2...Yesssss!!!!!!!!! i'm so-so happieee....hehehe...

Wednesday, May 18, 2011

Bertunang-tunangan...Berdating datingan..

Salam Kasih Sayang

Hmm bahagianya rase bile berada dengan org tersayang...hehehe..('',)
My tunang datang tp balik hari la...jauh dr klate dia mai... bestnya xterhingga..tp chewan kena r control ckit.. nnt ade yang kate chewan gatai lak... tp chewan happy sgt2....

****Chewan posing sakan****


dia datang jeng...jeng...jeng...tuk ambik barang dia n kad kawen kami je..then malam nnt dia balik la.... alang2 dia ade ni ape lagi...berdating la kami @ Sunway..

****Encik abe cayunk pon xkalah ngan posing dia****

Banyak gak snap gambar.tp xleh la tunjuk semua.. nnt org kate over lak....tp kt sunway ni mmg byk tempat yg menarik tuk berposing...view yg cantek...

****Kami fall in love... love it****

p/s:Doa kan kebahagian kami yer.... insyaAllah bulan 6 is my bigday...hope semua berjalan dengan lancar...

Sunday, May 8, 2011

Kenapa ada orang macam ni...Berubahlah!!

Salam Ukhwah

Klu maa ade, chewan selalu berkongsi duka dengan maa chewan..klu dia xde chewan kongsi dengan kawan terdekat...n kalau xde sape2 chewan pendam je...tp hari ni tetiba nk kongsi dengan korang lak... hehehe...terlebih dahulu chewan nk mintak maaf if ade yg terasa ke.. ampun ye....

Sapa kita untuk menilai..ini sekadar luahan hati chewan...


Maa selalu kata "ibu ni sanggup berlapar untuk memberi makan tuk anak2"...mmg itu chewan xnafikan..sbb chewan pon seorg perempuan, xsanggup tgok budak2 klaparan...tp ade jg manusia ni yg boleh tgok anak2 xmkn 2,3 hari....kesian budak tu...menitik air mata chewan bile tgok budak tu makan time chewan blanja dia.. mkn kalah chewan ni...hehehe...sedih2...tergamak diorg buat cmtu....kenyang perut depa je...anak2??

Apa pendapat korang time ade org mintak tolong yg dia dilanda musibah atau dalam kesusahan...??? klau chewan mmg chewan akan tolong if chewan termampu lah...bukan nk kate chewan ni baik...tp chewan kesian..klau lah kita yg berada di tempat dia??cm mane??adakah korang terfikir betul ke dia ni dalam kesusahan atau saje nk tipu duit aku???klu chewan la...chewan xfikir pon semua tu...ade aku kesah!!! sbb menolong org tu kan dapat pahala..xkira la dia tu nk klentong atau x...tu dia tanggung la nnt... yg penting kita ikhlas nak tolong kan???

ape pendapat korang dengan org yg hipokrit ni?? adoi masalah betul la ngan budak ni.... ckap pongpang2x.... tp habuk pon xdak.... buat status macam seorg yg berjiwa murni tp Allah saje yg tahu..Allah itu maha melihat, maha mengetahui..xperlulah nk berlakon..hahahah chewan gelak jahat....

Sedih...sedih...sedih...kenapa chewan mesti kenal dgn org yg macam ni....??kenapa chewan mesti bercerita pasal dia...tp chewan xmampu nk tgok keadaan cm gini selalu...SEDIH.....

"Ya Allah, kau yang maha besar...Kau berikan lah aku dan mereka ini hidayah... Semoga kami menuju ke jalan yang benar...Amin"

Sunday, May 1, 2011

Dedikasi Buat Ibu Terchenta

Salam Kasih Seorang Anak

Sebenarnya lame dah ni buat entry pasal org2 yang chewan sgt2 sayang kt atas dunia ni... post kali ini ditujukan buat maa yang tersayang...

MAA!! sy sgt SAYANG maa...

mase ni chewan nampak air muka maa chewan... sgt2 gembira...
 ni hadiah tuk maa!! love u mom...


Orang yg melahirkan ku...Penjaga, Pengasuh, PA terbaik, Kawan paling setia, Pengkritik, Cikgu disiplin, Chef paling terbaek, Wanita paling terlawa maa knp aku xikut muka maa dan yang paling2 terbaik adalah.. dia IBU yang paling terbaik...

Maa terima kasih.. terlampau banyak sebab untuk dicoretkan.. memegang tanganku bile aku dalam kesakitan, menemaniku bile aku dalam kesusahan, menangis bile aku ditimpa musibah... Maa terima kasih!!

Sanggup tidur atas simen, sakit2 balakang, kesejukan semata2 nak jaga aku kt ospital.. basuh pakaianku saat aku xberdaya.. suapkan aku bile aku xlalu nak makan.. tukar profesyen jd nurse semata2 nak tgok aku sihat..... Maa, aku sgt sayang maa...

chewan dengan maa tersayang... saya cayunk kamooo!!

Bolehkan aku menjaga ibuku seperti maa menjaga aku??? Kaseh ibu bawa kesyurga.... itu pepatah melayu.. insyaAllah maa, aku akan menjadi anak yang membuat maa bangga melahirkan aku...insyaAllah...

Maa "Selamat hari IBU".... i love u so much....igt kasih ibu membawa kesyurga.. akan aku usahakan.. mudah2an ia akan menjadi kenyataan...Amin!!

Hari ini Hari Pekerja

Salam hari Buruh

Pengumuman: "Kepada semua warga kerja di Malaysia, SELAMAT HARI PEKERJA"

kadang2 chewan terfikir la.. knp segelintir manusia ni xsuka bekerja.. duduk 1 hr lepak2.. buang mase n mnyusahkan family diaorg... chewan bukan nk tuduh2 tp ni terjadi pada kaum kerabat chewan jgk... bile ditnya ade je jwpan org yg berfikiran pendek ni... mnyakitkan ati je... igt duit leh dtg terbang cam iklan Celcom or syiling tergolek2 cam iklan Petronas tu...

Sedar lah wahai ummat yg bernama manusia... udah2 la mnyusah mak bapak korang... pegi cari kerja... blambak keje if korang xmemilih... org laen pon leh hidup bile bergelar seorang buruh...

kepada pekerja2 semua...selamat bekerja dengan hati yang ikhlas n bersemangat....to all my fren yg keje di PPSPPA, Orinet, Esra, Getronic, HUSM, LieOS, Warga UITM n Warga PSMZA... Selamat hari buruh!!!!!