Monday, April 25, 2011

Tragedi Bulan April

Salam 1 MAlaysia

Orang kata malang tak berbau... Betol ke??
Chewan ase memang xde bau lah..tetibe pangggggggggg jatuh sakit, if Allah dah takdirkan kita jatuh sakit, dah mmg xde due nye... kena banyak bersabar hadapi dugaan ni..

Semua ni chewan laluinya dgn hati yg tabah... al-kisahnya cam gini.. niat hati nk blik kampung tuk bercuti, settle kan ape yg patut tuk hari perkahwinan chewan nnt.. syoknya rase balik kampung ni...semua terfkir nak buat ape... tapi......


10 April 2011
@ lepak kedai mak sambil sarapan.
@ ajak CT Fairus makan mee kuah sebab lama dah tak makan dan mlawat anak Yada.
@ beli door gift tuk kawen

11 April 2011
@ Rase sakit hemoroid tetibe je lepas buang ayak besaq.
@ pegi kedai mak. makan n gi pilih baju pengantin n pelamin
@ Rase sakit makin menjadi2.. tgok cam dah bengkak.

12 April 2011
@ Tepon husm tuk tunda interview sbb rase sakit xleh nak tahan. nak jalan pon susah
@ Tepon nizam ngadu. atas nasihat dia pegi klinik n cocok. dpt mc 3 hari.
@ Nizam dtg mlawat. hanya mampu terbaring je

13, 14 April 2011
@ still mengamalkan ubat doctor n farmasi je. tp xde perubahan. makin bengkak n ade luka2.

15 April 2011
@ ambik keputusan tuk pegi umah ayah cik kat perak.
@ 1 perjalanan yang menyeksakan.... tak boleh rase terhentak. sakit mencucuk2.

16 April 2011
@ ambik keputusan tuk brubat tradisional dengan tabib cina. tabib kata "u punya hemoroid ni sangat besar n kena buang". tabib cucuk 8 jarum.... sakit nya hanya Allah je yang tahu.. Mengalahkan orang bersalin...
@ balik xleh jalan dah....

18 April 2011
@ kena cucuk lg. 6 jarum.. sakit yang luar biase.... menangis, meraung semua ade.

20 April 2011
@ kena cucuk lagi. 8 jarum... tapi dah tak tau nak rase ape.. hanya mampu berserah. tp makcik xtahan tgok. asyik kena cucuk je.. 
@ fmily bincang nak hantar hospital.

21 April 2011
@ check in ospital columbia_asia. doctor pakar check "kena operate ni, sgt luar biasa"
@ kena cucuk kt tangan n masuk jarum, senang nak masuk ubat nnt.
@ buat x-ray dulu n berpuasa.
@ kena  minum ubat cuci perut sebab dah tak buang air besar lam 5 hari..
@ bermalam di ospital sorang2. malam tu sgt pening, xde upaya, muntah n cirit. rase cam da xupaya nak tahan. tenangkan fkiran n try setle ape yang patut n tido.


22 April 2011
@ pagi2 dah kena bangun n masuk 1 blik ape tah, tuk masukkan camera lam perut. cd doctor ade bagi td.
@ doctor bg ubat tido. tak sedar ape. sedar je lam blik bedah. 
@ doctor bius separuh badan. buang hemoroid yang bengkak tu. sgt besar n xterduga. mgg xde rase ape time operate, hanya mmpu berserah pada yg Maha esa.. 1stime kena cam gini..dulu tgok lam tv je.. ni kena atas btg hidung sendiri
@ alhamdulillah semuanya selamat. tapi xleh gerak lg.. bermalam di wad. mak yg teman n tunang , ayahcik n cik setia menanti.

23, 24 April 2011
@ bermalam di wad. doctor nak pantau luka bedah tu. so far makin baik. berak pon dah boleh ckit2. harap semuanya pulih seperti biase.
@ rase cm budak2... semua org kena bantu.. even nak mandi pon mak yang tolong.. maseh mak...

25 April 2011
@ dapat pulang ke rumah.. next sabtu baru checkup balik. Alhamdulillah ya Allah..

ini merupakan pengalaman chewan kena hemoroid...

p/s: kekawan yang lain jaga pemakanan anda... kita tak tau apa yang akan terjadi. salah 1 penyebab utama penyakit kita adalah apa yang kita makan hari2 tu.. 


2 comments:

  1. siannye Kak Mira..x sangka sampai mcm tu sekali effect dia..

    ReplyDelete
  2. sob...sob... mmg sakit intan.. fobia kena cucuk sampai xleh jln.... last2 pegi ospital je....

    ReplyDelete

Post A Comment