Wednesday, April 6, 2011

Rahsia Keluarga Saya

Salam 1 Malaysia

Disuatu hari yang penuh kedamaian di kampung... ibu dan anak tgh bergelak tawa dengan serius dengan riangnya... 
Chewan : Mak sapu bedak apa tu kat baby?
Mak : Bedak yoki.... dlu mase angah kecik, mak slalu pakaikan bedak ni kat angah... Molek tuk kulit sensitif..
Chewan : klu dah besar leh pkai lg x?
Mak : Boleh je... try la pakai...
Chewan : *****Gelak****

Hahahaha.... alahai chewan saje je reka cite atas tu.... borink la.. xtau nk introduce ape... hurmm korang pernah dengar x bedak yoki?? bedak siam.. klu dekat area KB, Pasirmas, Rantau Panjang kire popular jgk la... bedak sgt2 sesuai la tuk semua lapisan umor...

Kegunaan bedak ni :-
1. Menghilangkan kulit melecet
2. Menghilangkan bintik2 air(bahagian tengkok n celah paha)
3. Mengurangkan gatal2
4. Menghilangkan ruam bayi




Ramai dah menggunakan bedak ni.... Chewan mmg syorkan korang cuba.. amat2 tidak menyesal.... Bedak yoki ni dah lame kluarga kami guna... skrg pon masih mengamalkan bedak ni.... Jiran2 yang duk kt KL pon dah try.. sofar +ve respon.. Alhamdulillah... sape ade masalah seperti diatas sila la try... nak cr bedak ni. kt KB pon banyak..dekat area Pasar Siti Khadijah.... tp nak senang belah Thailand la.. klu nak pesan kat chewan pon boleh... 

Amat2 syor kan kepada ibu2 yang mempunyai bayi yang baru lahir... kulit bayi amat2 la sensitif jd sapu la bedak yoki ni. lagipun bedak ni xda kesan sampingan langsung...Cubalah...

Lagi 1 krim tuk gatal... krim ni didalam pemerhatian lagi.... chewan baru guna sebulan je... Lieza pon same... Mintak lieza komen ckit ape respon dia... Stakat ni krim ni mmg berkesan.... kesan gatal dan ruam chewan dah kering sbb sapu krim ni.... 






Thanks kepada sesiap yang baca entry ini... =)

2 comments:

  1. yer che we.. ko kan men ag dengan sewenang wenangnye memaparkan name que ni blog mue.. tp I LIKE.. boleh mencapap kit. hehe.. SAYA dengan ini memperakui krin yg hijau itu amat berkesan pade saye... lihat kulit ku.. x gatal lagi kan.. hehe

    ReplyDelete
  2. Wahhh..... xsangka berkesan kan..elok la...pasni xde yang ambik MC sebab masalah Alergik.....hahaha...semua MC pasni sal cirit-birit lak....hehehe...

    ReplyDelete

Post A Comment