Saturday, April 30, 2011

Bertambah Ok

Salam Semua

Pg td pegi jumpe Dr. Nizam.. Lambat ckit sbb doc ade operate case.. so tunggu 2 jam lebey... then baru boleh jumpe.. doc ckp dah ok.. boleh buang ayaq besaq dah.. but luka still masih besar n lum sembuh.. tu yg pedih time membuang.... 

Berita gembira lg, chewan dah leh masuk keje mggu depan.. but hati still isau takut kt opis peyut ni mragam.. 1 hal lak nnt... but chewan try makan ikan haruan bg luka dalam cpt2 sembuh... n kembali ke asal... hurmmm miss my work already... 

KL i'm back.. tp hr senin la...

Friday, April 29, 2011

Sok Jumpe Doctor

Salam 1 Malaysia

Sok kena jumpe doc.. hurmm takut pon ade.. risau pon ade.... mmmm chewan hanya mampu berdoa n doa.... semoga esok semuanya ok je.. dan harap sangat doc ckp, kamu dah leh start keje dah.. hehehe.. love that words....


Sebenarnya nak upload gambo kt ospital tapi cable lak tinggal. lupe nak bawak.... ape2 pon harap esok semuanya ok... 




"Ya Allah ku mohon padamu.. permudahkanlah hari esok.. semoga berita gembira yang dapat didengar. Amin.."

Thursday, April 28, 2011

Teringat Kt Korang Lar

Salam Muhibah

Tah pesal la tetibe rindu sgt2 ko my bff ni.... mungkin tertgok gambar korang kut... Bile nak jumpe lagi... harap wedding chewan nnt korang dapat menghadirkan diri yer.. leh wat reunion besar-besaran lak... 

My Bff Time Diploma till End

Rindu main tuju slipar kat laman umah, naik van arwah pokman, rindu makan sardin ramai2, main kejar2... semua lah.... sangat2 best time tu... blaja pon xtensen sgt time tu.. enjoy je... rase nak ulang balik time tu...

Ni mase reunion kiteorg yang pertama selepas 4 tahun berpisah
Dr Kiri : Sal, Ainie, Niq, Eina, Chewan, Fizzah, No-g, Yoes
Tiada lam gambar : Biey
p/s: Korang datau tau wedding chewan nnt.. teringinsangat nak jumpe... ape perubahan korang..mesti makin comel kan.. lurve u ol.

Monday, April 25, 2011

Tragedi Bulan April

Salam 1 MAlaysia

Orang kata malang tak berbau... Betol ke??
Chewan ase memang xde bau lah..tetibe pangggggggggg jatuh sakit, if Allah dah takdirkan kita jatuh sakit, dah mmg xde due nye... kena banyak bersabar hadapi dugaan ni..

Semua ni chewan laluinya dgn hati yg tabah... al-kisahnya cam gini.. niat hati nk blik kampung tuk bercuti, settle kan ape yg patut tuk hari perkahwinan chewan nnt.. syoknya rase balik kampung ni...semua terfkir nak buat ape... tapi......


10 April 2011
@ lepak kedai mak sambil sarapan.
@ ajak CT Fairus makan mee kuah sebab lama dah tak makan dan mlawat anak Yada.
@ beli door gift tuk kawen

11 April 2011
@ Rase sakit hemoroid tetibe je lepas buang ayak besaq.
@ pegi kedai mak. makan n gi pilih baju pengantin n pelamin
@ Rase sakit makin menjadi2.. tgok cam dah bengkak.

12 April 2011
@ Tepon husm tuk tunda interview sbb rase sakit xleh nak tahan. nak jalan pon susah
@ Tepon nizam ngadu. atas nasihat dia pegi klinik n cocok. dpt mc 3 hari.
@ Nizam dtg mlawat. hanya mampu terbaring je

13, 14 April 2011
@ still mengamalkan ubat doctor n farmasi je. tp xde perubahan. makin bengkak n ade luka2.

15 April 2011
@ ambik keputusan tuk pegi umah ayah cik kat perak.
@ 1 perjalanan yang menyeksakan.... tak boleh rase terhentak. sakit mencucuk2.

16 April 2011
@ ambik keputusan tuk brubat tradisional dengan tabib cina. tabib kata "u punya hemoroid ni sangat besar n kena buang". tabib cucuk 8 jarum.... sakit nya hanya Allah je yang tahu.. Mengalahkan orang bersalin...
@ balik xleh jalan dah....

18 April 2011
@ kena cucuk lg. 6 jarum.. sakit yang luar biase.... menangis, meraung semua ade.

20 April 2011
@ kena cucuk lagi. 8 jarum... tapi dah tak tau nak rase ape.. hanya mampu berserah. tp makcik xtahan tgok. asyik kena cucuk je.. 
@ fmily bincang nak hantar hospital.

21 April 2011
@ check in ospital columbia_asia. doctor pakar check "kena operate ni, sgt luar biasa"
@ kena cucuk kt tangan n masuk jarum, senang nak masuk ubat nnt.
@ buat x-ray dulu n berpuasa.
@ kena  minum ubat cuci perut sebab dah tak buang air besar lam 5 hari..
@ bermalam di ospital sorang2. malam tu sgt pening, xde upaya, muntah n cirit. rase cam da xupaya nak tahan. tenangkan fkiran n try setle ape yang patut n tido.


22 April 2011
@ pagi2 dah kena bangun n masuk 1 blik ape tah, tuk masukkan camera lam perut. cd doctor ade bagi td.
@ doctor bg ubat tido. tak sedar ape. sedar je lam blik bedah. 
@ doctor bius separuh badan. buang hemoroid yang bengkak tu. sgt besar n xterduga. mgg xde rase ape time operate, hanya mmpu berserah pada yg Maha esa.. 1stime kena cam gini..dulu tgok lam tv je.. ni kena atas btg hidung sendiri
@ alhamdulillah semuanya selamat. tapi xleh gerak lg.. bermalam di wad. mak yg teman n tunang , ayahcik n cik setia menanti.

23, 24 April 2011
@ bermalam di wad. doctor nak pantau luka bedah tu. so far makin baik. berak pon dah boleh ckit2. harap semuanya pulih seperti biase.
@ rase cm budak2... semua org kena bantu.. even nak mandi pon mak yang tolong.. maseh mak...

25 April 2011
@ dapat pulang ke rumah.. next sabtu baru checkup balik. Alhamdulillah ya Allah..

ini merupakan pengalaman chewan kena hemoroid...

p/s: kekawan yang lain jaga pemakanan anda... kita tak tau apa yang akan terjadi. salah 1 penyebab utama penyakit kita adalah apa yang kita makan hari2 tu.. 


Monday, April 18, 2011

Maaf Sesangat Yer

Salam 1 Malaysia

maaf yer kekawan yg order sabun beras ngan chewan... terpaksa lak bg kt korang lambat ckit....

bukan ape chewan still on MC... so xdapat blik KL dlm mase terdekat.. hope korang bersabar yer...

sorry sgt2....

Tuesday, April 12, 2011

Wahhh!!! Nie dia yg Korang nak,...

salam 1 Malaysia

Terasa lame lak xupdate blog... biase la blik kampung trus lost internet..

Oleh kena kesihatan yang xmengizinkan terpaksa lak lanjutkan cuti... Doktor pon dah bg mc 3 hr.... tp chewan kena panjangkan cuti lg... sbb chewan kena berbaring je..xleh bjalan lg.... semua ni dugaan dr Nya.... InsyaAllh mggu depan kut balik KL... keje pon dah bertimbun kut.. Sian Pn Wardah sorang2...

tp yang ni chewan dah usahakan tuk korang.. terima kasih mak.... sebab bli kan....


kepada yang nk order lg.. sila email atau tinggalkan komen anda...
 yang order dah ni tunggu chewan blik key-el la erk...




thanks kpd yg dah membeli dan menggunakannya....

thanks 

Friday, April 8, 2011

Kito Kaborkan La...

Salam Hari  Jumaat

Korang sihat ke?? Hari pecite?? Cecite cecite?? hehehe...

Hari training tuk sistem kenderaan lak... uikk malasnye... ngantuk sgt.. semalam g downtown cheras sampai kul 2pg... argghhhhh ngantuknye

Kata2 semangat tuk korang n chewan jgk tuk hari jumaat yang indah ini..

today is preparation
tomorrow is achievement
there is one thing that you can't recycle
that is  wasted time

So to all my frens... Chaiyokkk

Thursday, April 7, 2011

Ber-Senja d KFC

Salam 1 Malaysia

Angin apa tah yang buat chewan sentiasa nak update blog ni.. Alah xde la special mane pon citer ni.. saje nak Kongsi... Ada sape2 nak ajak chewan tgok citer "KONGSI" x?? wahh mesti best kan SaM yg blakon... Jom la teman2 ku... tgok wayang..

Last thursday, department kiteorg ade wat makan2 kt KFC Midvalley..Sempena birthday Lieza, Shazah, Ruri, G-dah, Pn.Wardah.. Best gak makan2 ngan diorg ni... Ni ade beberapa gambar2 yg dapat disnap..

Geng BTMPD
****Happy Birthday All of u****



Wednesday, April 6, 2011

Rahsia Keluarga Saya

Salam 1 Malaysia

Disuatu hari yang penuh kedamaian di kampung... ibu dan anak tgh bergelak tawa dengan serius dengan riangnya... 
Chewan : Mak sapu bedak apa tu kat baby?
Mak : Bedak yoki.... dlu mase angah kecik, mak slalu pakaikan bedak ni kat angah... Molek tuk kulit sensitif..
Chewan : klu dah besar leh pkai lg x?
Mak : Boleh je... try la pakai...
Chewan : *****Gelak****

Hahahaha.... alahai chewan saje je reka cite atas tu.... borink la.. xtau nk introduce ape... hurmm korang pernah dengar x bedak yoki?? bedak siam.. klu dekat area KB, Pasirmas, Rantau Panjang kire popular jgk la... bedak sgt2 sesuai la tuk semua lapisan umor...

Kegunaan bedak ni :-
1. Menghilangkan kulit melecet
2. Menghilangkan bintik2 air(bahagian tengkok n celah paha)
3. Mengurangkan gatal2
4. Menghilangkan ruam bayi




Ramai dah menggunakan bedak ni.... Chewan mmg syorkan korang cuba.. amat2 tidak menyesal.... Bedak yoki ni dah lame kluarga kami guna... skrg pon masih mengamalkan bedak ni.... Jiran2 yang duk kt KL pon dah try.. sofar +ve respon.. Alhamdulillah... sape ade masalah seperti diatas sila la try... nak cr bedak ni. kt KB pon banyak..dekat area Pasar Siti Khadijah.... tp nak senang belah Thailand la.. klu nak pesan kat chewan pon boleh... 

Amat2 syor kan kepada ibu2 yang mempunyai bayi yang baru lahir... kulit bayi amat2 la sensitif jd sapu la bedak yoki ni. lagipun bedak ni xda kesan sampingan langsung...Cubalah...

Lagi 1 krim tuk gatal... krim ni didalam pemerhatian lagi.... chewan baru guna sebulan je... Lieza pon same... Mintak lieza komen ckit ape respon dia... Stakat ni krim ni mmg berkesan.... kesan gatal dan ruam chewan dah kering sbb sapu krim ni.... 






Thanks kepada sesiap yang baca entry ini... =)

Aku Memang xLeh Nak Tipu

salam ukhwah fillah

Al-kesah nya hari ni ade mesyuarat negeri... So dah terbukti hr ni kena parking luar.... Chewan je yang tersasar dari landasan  terparking kt dalam.... hehehe... lagak gaya cam pengarah negeri la... leh parking dalam kan... 

Nak citernye chewan kena bayar parking lebih kurang RM 23.00++ klu nk kuar balik nanti.. kepala otak chewan bijak lg geliga terfikir yg pegawai chewan Pn Wardah ade kad parking tp dia xguna...igt dah selesai la...tp hampeh...


Tiket yang MAHAL


Biasenya ade rekod kluar masuk keta kt wisma UOA ni...jd kena la pilih samada BAYAR atau jd PELAKON... Adoi ni yg tetibe jd pesakit isomnia anemia ni... tetiba terkena cirit kencing... ulang-alik ke tandas lak... TAKBOLEH... MEMANG XBOLEH.... nnt KANTOI... adoi2... handache tetibe.... 

Lieza.... Dia penyelamat chewan.. hahaha... Dia memang pelakon kontrol-versi terbaik lah.... hahhaha.... Gaya ckp spontan je... Dia sanggup ganti chewan jd pelakon ptg td... Thanks liza.... 

Mcm2 skrip kami fikir td takut kena soal-siasat kt pakguard..dah bermacam2 jawapan dah kami sediakan... last2 mase touch je kad tu, palang tu terbuka dgn jaya nya tanpa membazirkan airliur kami..... yaeeeehhhhhh!!!! sonok tapi kena gelak kt diorg je td....hahaha...

Sia2 je kerisauan chewan td.... sampai nk wat keje pon xboleh.... Ape2 pon thanks yg menolong...

bye2.....much love.....

Malu tapi Mahu

Salam Ukhwah Fillah..

Igt tak post yg lepas pasai chewan post berkenaan sabun beras... tanpa segan silu chewan nk letak gambar bukti perubahan pada muka chewan setelah menggunakan sabun beras tu...



Ni gambar time muka chewan ade problem ngan jerawat n kulit sedikit gelap..hahaha sedapkan hati jor... tp mmg gelap kan...Chewan start guna tahun lepas sabun ni...costing pon rendah...time tgh jd penganggur tehormat la katekan.....

And ni dia... dah TRANSFORM......

1
.
.
.
2
.
.
.
3
.
.
.



.....taarrraaaaaaaaa......


Gambar-gambar ni chewan xbuat editing tau.. nk tunjuk yg real nye..... heheh .=)

Thanks lieza dan dian sebab suruh chewan tulis post tu... Mendapat sambutan lak... thank zana yang terkeluar nk tnya soalan sal produk ni... semua rahsia chewan terbongkar...klu korang tgok blog ni.. kongsi la comment korang yer.. bg yg +ve ckit...hahah rasuah lak....comment yg ikhlas ye... thanks kepada yg dah beli sabun ni... Jgn lupe kongsi dgn yg lain yer... Much love.....

RahSia KeunGGuLan SejaTi

Salam 1 Malaysia....

Ceh cam tulis email lak....heheehe..
Chewan nk berkongsi sesuatu but malu2 la...
Tapi kawan2 chewan suh chewan kongsi ngan korang semua....

Ehem2...
Klau sape yang kenal chewan dlu (zaman skool) mesti tau cmne kulit muka chewan... berjerawat n hitam....
bermacam2 produk chewan cuba...tp still same...
then chewan diperkenalkan dgn produk Rias Elite... so far ade perubahan... Alhamdulillah..but produk tu xleh pakai lama... nnt kulit lak nipis...

Now...
Chewan dah jumpa rahsia kulit gebu menawan...
hahahah..menokok-tambah lak...
bukan nk promote tp nk share je ngan korang...
bila tgok kulit mak chewan gebu n licin... Chewan tnya la mak pkai per??
"Mak pkai sabun murah je...sabun didih a.k.a sabun beras"

chewan ambik yang mak punye seketul....wahhhh mmg best la sabun ni....
sesuai ngan kulit muka chewan.. asli n tanpa crimical.. gunakan tanpa was2...
murah je sabun tu... xsangka lak mase gi shoping ngan tunang ade saler tu tnya...ape produk chewan pakai...chewan ckp biase2 je..sbb malu..produk murah... bile dia testing kulit muka chewan ngan tester dia... dia ckp kulit chewan xde masalah ape2... cm pkai produk mahal... tp chewan xckp pon produk ape..heheh rahsia tu...

Selepas fmily chewan pakai sabun beras ni... chewan ade promote kat member2 opis chewan... so far... +ve respon... thanks mak... perkenalkan sabun beras ni....
Chewan xnak promote but nk share je... tp klu sape nk try sabun ni... bgtau chewan.... leh kirim kat mak...

thanks membaca post ni... next time chewan upload gambar nye...