Thursday, January 6, 2011

Bila Kaum Krabat ambo Kecek Banda..(Part I)

Situasi 1
Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje tu berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini:"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni..."

 Situasi 2 
Dulu,mase kat belaja kat U,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh.
Saya : "Mung,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .
My fren : Oloh...kapong molek bahaso mung, mujur mu tok oyak JIREK

Situasi 3
Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan.. dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya.. "adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.." (dengan muka yang selamba dan serius)

Situasi 4
Kwn aku ni dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut “pulut LEMPA satu”...sepatutnya pulut panggang.


Situasi 5
Cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumi
Murid : dua, cikgu..
Cikgu : nama dua jenis kutub  
Murid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING(khutub @ kerutuk)




No comments:

Post a Comment

Post A Comment