Sunday, January 16, 2011

xpdc at Sg. Chiling

Mggu lepas chewan ade join team rekreasi perbadanan ke Sg. Chiling@Kuala Kubu Baru... Penat tapi best sgt.. Lame dah tak join xpdc cm ni.... Masuk hutan, cross sungai..dah yg paling best adalah  mandi manda.... Penat semua hilang bila dpt mandi... Chewan dropkan beberapa keping gambar xpdc chewan..
sempat buat peace...Jum Cros Sungai!!
Mandi-Manda

Kat blakang kiteorg tu ade bayak ikan kelah... Kt sini ramai org bg makan tuk ikan kelah
Geng BTM




Saturday, January 15, 2011

Kisah Semalam 14/01

episod 1..
Masa nak kluar dr parking tempat keje chewan, bukan main lame lg...sbb keta xbg ruang tuk celah...bile dah dpt masuk line jalan tu, tetiba pak guard tu tahan keta chewan suh brenti then dia suh keta lam parking Menara Tuttttt keluar dlu...igtkan sebijik 2 je..hummmm rupe2nye berderet2 sampai keta dah xde baru diorg bg kami jalan....ape punye neraka ni pak guard.....???sy pon bayar cukai jalan same je ngan diorg...klu diaorg byr lebih xde hal nye...cume chewan buat hal la nnt..adil la skit....

episod 2.
lepas je kuar dr kawasan tempat keje chewan...chewan bwk la keta ngan cermat smbil mlayan lagu justin bieber..then ade org hon chewan....kuang asam kepingnye org....dah la nak masuk line org, signal xbg, pastu hon2 lak...uncle xde lesen ke???mesti lesan terbang tu...tgok keta pon dah tau....hahaha...kemek sane sini ( menunjukkan uncle mmg pemandu yg berhemah)...hahaha....

episod 3..
oh ni pasal 1 mamat ni...kt jalan bangsar..oleh kerana jln kt situ sesak cm otak chewan yg smemangnye dah sesak ngan ragam org2 td..ade la 1 mamat ni..dia duk lam lori depan keta chewan...mula tu dia duduk dalam position separuh baring pastu leh tak dia bagun n senyum2 kt chewan...adoii sengal tol.... chewan lah tersipu2 malu smpai nk mun#@%...eee...plezzzz....

episod 4..
oh sal makcik yg nk potong queue....hurmm masih isu dijalan raya lg....dr jln lock yu ke fly over dekat bualatan cheras..chewan mmg selalu ikut queue je...almaklumlahhhh mematuhi peraturan jln raya...hehhe..tah ye ke x ni???smpai je kt fly over tu ade la makcik viva ni...dia igt dia diva???nk ptong2 queue org je...sian makcik xberjya ptong queue chewan...chewan bersimpati lah sbb keta blakang chewan pon xbg dia masuk...(dalam hati gelak jahat..HAHAHAHAHA)


***semua episod ini hanya mengambil mase 45minit saje...

Thursday, January 13, 2011

Bila Kaum Krabat ambo Kecek Banda..(Part II)

Situasi 6
cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?
murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.


Situasi 7
maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe


Situasi 8
kwn aku citer cara2 masak kerutup..“mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”


Situasi 9
“saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”


Situasi 10
Aku pernah dengar statement ni kat bank...“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......


Situasi 11
kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?


Situasi 12
peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...


Situasi 13
masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'hahahahha


Situasi 14
masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam.."Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"

CoMey dAn BerMakNa

Sejak chewan bertunang ni...chewan suka kumpul barang couple... mcm t-shirt, keychain, cincin..tgok koloksi chewan dengan che tunang chewan...






Thursday, January 6, 2011

Bila Kaum Krabat ambo Kecek Banda..(Part I)

Situasi 1
Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje tu berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini:"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni..."

 Situasi 2 
Dulu,mase kat belaja kat U,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh.
Saya : "Mung,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .
My fren : Oloh...kapong molek bahaso mung, mujur mu tok oyak JIREK

Situasi 3
Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan.. dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya.. "adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.." (dengan muka yang selamba dan serius)

Situasi 4
Kwn aku ni dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut “pulut LEMPA satu”...sepatutnya pulut panggang.


Situasi 5
Cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumi
Murid : dua, cikgu..
Cikgu : nama dua jenis kutub  
Murid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING(khutub @ kerutuk)




Wednesday, January 5, 2011

LiFe_is_BeGiN

Life is begin??? Topik yang paling che wan suka...sebab ape...hurmm che wan suka dengan kehidupan chewan sekarang.....Dah rase cm terjamin je....Alhamdulillah ya Rab kerna memberi peluang tuk ku merasai keindahan itu..

Peluang apekah itu..adakah chewan menang RM1juta ataupun cabutan bertuah kereta honda JAZZ kegilaan Chewan tu??? oh Tidak!!..klu yang tu boleh dikatakan rezeki dtg dr langit..

Sebenarnya.....tiada yang benar selain yg benar.... hehehe... Chewan dah dpt kerja dengan gov....opppsss...half of gov... jawatan pen pegawai IT... tp yg pasti i like this job becoz....... Chewan hari2 duk perah otak buat program n program... tu sudah semestinya jiwa chewan.... hidupku bercinta dgn encik PROGRAMMING... sayangku sekuat Cobol, jiwaku berbunga dengan PHP and ASP.. cintaku seteguh JAVA n .NET.. hahahha....