Tuesday, December 27, 2011

Ragam orang kita


salam 1 malaysia

hi u ols... pernah tak u ols jumpe penjual yg 'kerek' time korang nk tawar menawar...?? pengalaman chewan semalam..huh...mmg geram tahap impak maksima la!! ape masalah budak tu ntah.... terlebih hormon kut....

nak dijadikan cerita. semalam chewan n my housemate pegi low yat... saja nk survey handphone iphone4s samsung galaxy w.. kami round 1 low yat kut... macam2 harga kami dpt...ada yg dpt murah ade yg mahal...

ade byk yg kate "SAMSUNG offer RM999 maaaa...."...excuse me!!! compare kedai u n kedai SAMSUNG dlu la...kedai u tu 1st class sgt ke???

tp yg ni paling mnyakitkan hati la...bile seorg dealer tu ckp "akak nk tepon canggih...tp budget ciput.!!!"...hello!!! ade ke org tawar-menawar makin tinggi harganya....bongoknye org...tau lah kami pakai t-shirt n jeans je..."Don't Judge A Book By Its Cover!!!"..nnt kebodohan u tu makan diri u sendri k..

"i bli phone ni cash ok!!..no creadit card maaa!!..u mampu...lg 1...i nye duit lam purse ni, iphone4s pon i boleh angkut tau!!!..bukan i nk blagak ok!!! klu nk jd dealer tu tolong la lyn customer elok2...rezeki u dtg dr mane...mmg la Tuhan yg tentukan...tp klu prangai cmtu...sorg customer pon xmau masuk..."

klu nk tau sape mamat poyo terlebih ni...gi pusing low yat...tingkat brape ntah yg jual byk2 phone tu...rasenya dia sorang je MELAYU MEN yg jual kt situ....muka dia boleh nampak "kekerekan" tu....sebatu leh nampak kut....lg 1 rambut dia yg nk ikut cam style rambut TOMOK...tp xmenjadi sbb muka leper yang buah ciku...opsss sowie terlebih sudah....

Puas hati ku membebel kt sini..

p/s:to all dealer kt M'sia ni...tolong la hormat org dlu k..sebelum mau org hormat awk tu..lg 1 if nk jd dealer tu...lebihkan lah senyuman..even xnak bg kurang pon jgn la bg ayat yg mnyakitkan customer..!!!

Friday, December 23, 2011

Wish List 2011

Salam 1 Malaysia

Tahun 2011 banyak kenangan manis yang telah sy kecapi... Alhamdulillah dengan berkat usaha sy yang tak sia2 ni....diantara azam 2011 yg sy listkan adalah :

Anak yg solehah ----> InsyaAllah azam ni akan berterusan hingga ke tahun depan2...
Keja gomen ----> dpt keja ngan perbadanan pon Alhamdulillah.. half gomen
Kawen ----> tercapai sudah... mekasih semua
Isteri yang solehah ----> Abi cayang tolong bg markah skit..boleh capai 100% x??
Rumah ----> tengah discuss ngan my abi... location yg sesuai...(tahun ni xsempat, dibawa ke tahun depan)
Keja Tetap ----> alhamdulillah rezeki
iPhone ----> macam xmampu je lg...dpt samsung galaxy W ok gak...humm lg 7 hr nk masuk 2012..sempat   kejar x??
LCD tv ----> tahun depan lah...sbb kat umah dah ade tv dah.. bli benda yg penting dlu...keperluan diutamakan. 


Start buat wish list tuk tahun depan lak....bukan ape lg semangat nk kecapi semua benda.....kena keja keras skit lah nnt...banyak benda nk ni...hahahaha...
Btw ape azam korang tuk tahun depan???




Tuesday, December 20, 2011

Larian Jom Kitar Semula 2011

Salam Ukhwah Fillah


Selesai sudah larian Jom Kitar Semula.... Pagi-pagi lagi bangun....cam nak bangun sahur je...hehehe..sampai sane kul 6pg... Tapi ramai dah org bratur nak daftar...

Dengan kudrat yang ada ini...sesi pendaftaran untuk kaunter chewan dibuka sepenuhnya... kelam kabut betoi..chewan sbg AJK pendaftaran yang sepatutnya dibantu oleh AJK dr pihak ehem2...yang tidak nampak kelibatnya pd pg itu sungguh sibuk mlayan kerenah peserta2... last2 kiteorg yg tolong daftar, kiteorg jgk la yg tolong bg baju..

Larian Jom! Kitar Semula 2011


Lupekan lah pasal diaorg tu...mnyampah cam sampah..hahaha...balik ke topik asal kita...hampir 4000 org yang mendaftar online...yg dtg pg tu xtau la brapa ribu..ramai gak la... sungguh meriah dan best... pengalaman pertama join event peringkat kebangsaan ni.. 

cuaca yang baik ditambah dengan kehadiran FBI yang lagi2 menyerikan pagi itu...tak sangka chewan leh join event cam ni... thanks untuk semua yang datang membantu dan yg memberi sponsor kpd Larian ni...

kami wif FBI


Tahniah kepada pemenang2 dan yg dpt cabutan bertuah tu...next year InsyaAllah ade rezeki jumpa lagi....Sape2 tak join rugi.. Lari sambil kitar semula...Sayangi lah bumi kita....




....tata titi tutu v(^o^)v ....



Wednesday, December 14, 2011

berombak rindu dihujung minggu

Salam 1 Malaysia


Sana sini dok kecoh pasai ombak rindu... kalah twiligt terbaru tu.. ke sebab promo atau novel nya...novelnya memang best la... crita cinta yang chewan duk layan mase duk poli dulu...rase nak baca balik je novel tu...

filem vs. novel


Try layan filem dia lak....tegok best x?? chewan dengan my ofis-mate liexa, pegi midvely...punya la panjang orang beratur nak tengok wayang... berkira-kira lak nak tgok ke x.... tp ketegak jgk nk bratur...

sampai separuh jalan, org annoucement ckp tiket fully sold...yg malam je ada... kami pe lagi cabut la...pegi ke VIVA HOME, kt jalan loke yew.. rezeki ade, turn kami kul 2.30pm...

excited nk tgok aaron aziz tercapai jgk...hahahha....kesimpulannya... inilah best love story yg xrugi menonton...even plakon girl dia tak berapa sesuai tp terubat jgk dengan watak haris yg romantik tu....love it....

lepas menonton kami pon jalan2 kt sekitar VIVA HOME tu...tgok perabot..memang rambang mata, tp apakan daya, duitnya ngak ada....cuci mata je lah yang mampu...

me and liexa yg comel


me at VIVA Home...comel je backgroud dia...



Monday, December 5, 2011

Niq buat aku menangis...

Salam Semua dan yang teramat dirindui sahabatku Nik Anisah

Sedih giler aku baca entry ko tu.... nangis laaaa.... lebih dr tengok 1 little of tear lagi.... huwaaa..... thanks niq, ko diantara 9 sabahat yg sgt aku sayang umpama nyawa aku sendiri..Sejak arwah pergi aku lebih menghargai sahabat2 yang lain..setiap detik dan waktu aku nk sabahat2 aku sihat dan baik2 semua.

Adakah aku redha dengan pemergian arwah?? sampai sekarang aku masih terasa kehilangan dia niq.... aku dah cuba xnk sedih2 lagi bila fikir pasal ni... tp jatuh jgk airmata aku...
bagaimana aku nk pujuk hati ibunya bahawa dia sudah tiada sedangkan hati aku pon belom dapat menerima sepenuhnya dia sudah pergi...bagaimana aku nk menjawab untuk setiap org yang bertanya, "betul ke ct fairus tu dah meninggal?? kenapa??? dia sakit apa??".. kuat ke hati aku ni.....


jawapannya : "Memang tak la!!"

redhakah aku niq??? pedih hati ini bila aku terkenangkan dia.... kenapa dia?? bila tengok gambar dia lagi aku teringat2 kan dia...Ya Allah ini kah dugaan yang perlu aku tempuhi...


Wednesday, November 30, 2011

episod berduka : Saman

Salam Malaysia

Arghhh tensen nya....kena saman la pulak..... suka hati kut menderma tuk krajaan....duit blana sangat etek.

hadoiii melayang 3rat...  dah  la  nk ganti  carburator  yg  org xbertaubat tu curi bulan lps....

xyah  nk mengeluh  la chewan.... ni dugaan hidup namanya...ye  dokkkk???

redha la.... be cool...  rezeki kut laen nnt...  bawak  bersbar yer....

pujuk diri sendiri nampak.....

motivasi kan  diri.... jangan  cepat mengeluh  dengan nasib  kita....



bye..


Monday, November 28, 2011

Monday Blues

Assalamualaikum

Sebelum tido saja nk letak post jiwang.... Bored sangat..

"Jangan kerana cinta, kita gugur dari perjuangan, dan jangan kerana cinta juga, prinsip kita menjadi larut dan cair. Cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan. Kesetiaan akan mengikat cinta, kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta. Sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama.."

mud jiwang tuk My Abi yang jauh dimata tp dekat dihati... luv u sayang...

Layan "Tentang Dhia"

Assalamualaikum

hai kawan2.. tengah buat ape tu?? mesti sama dengan chewan kan... layan Tentang Dhia kan... memang best betol citer ni.. layan dr episod 1st lagi.. rugi lak klau terskip 1 episod...  boleh mogok lapar nanti..

nak tau kenapa citer ni tambah2 best... sebab ada Adi Putra... Hero Malaya kan... ape2 pon selamat menonton yer....


layan lagu  "OST Tentang Dhia"

bye2...

Saturday, November 26, 2011

Rezeki Allah swt

salam Maal Hijrah

Esok dah kita nk sambut maal hijrah kan...apa hijrah korang ??
Hijrah chewan kerja sebagai kontrak ke tetap....Alhamdulillah syukur...tu salah satu lah...

btw nk kongsi la dengan korang kan, prasaan da dpt tetap ni... mmg seronok...usaha chewan selama setahun x sia2...to my fren yg xdpt tetap tu jgn la kecewa...mungkin ade rezeki nnt..InsyAllah...

mase tunggu result dr pihak atasan,hati rase berdebar2 jgk....sbb ade sumber2 kate,ckit je dpt tetap....tp rase kepercayaan dalam diri ni kuat dan semangat nk tetap tu ade...still berharap la...rahsia Allah kan....

ni dia surat tawaran tu....hahahha..happy....


for the gud news..... chewan blanja my Abi makan tp masak sendiri la.... menu yang diminta oleh my Abi adalah....ikan sikap masak stim, udang goreng kunyit... xnak membazir, chewan goreng bahagian ekor yang lebih tu.... 


Tadaaaaa...

my Abi cakap siakap stim tu best...creadit for my mummy... bg resepi...habis licin semua....makan besor la malam td.... nnt esok abi lak masak erk..... nk rase jugak suami masak...


ok la la net time chewan citer sal masak2 lagi... tp sapa nk blaja masak ngan chewan leh ja....nk konsi serba sedikit boleh la....cm pandai je chewan masak kan....

bye2......

Monday, November 21, 2011

final bola malam ni....

Salam  1 Malaysia

Berdebor chewan  nengok bola malam ni.... sama2 hebat...hope  Malaysia  menang  la malam  ni...  go2 team Harimau Muda....

hehehe...menang bola  ni umpama boleh menang  keseluruhan untuk sukan sea kali  ni je... becoz bola ni umpama perlawanan yang paling besar sangat...best kan....

tp nasib la...chewan mmg xboleh tgok bola.... sebab ape..chewan suka menjerit...nnt org igt histeria lak...jd ambik kputusan untuk chewan membaca novel je...hahahaha...

Ni novelnya...best gak la...leh menagis...hhehehe




Sinopsis:

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.


Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.


Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini


Thursday, November 17, 2011

Anak Buah Kami

Salam 1 Malaysia

Sronok betol tengok member2 dpt baby, akak dpt baby...chewan dpt ank buah....sejak kawen ni bertambah2 anak buah...hehehe... happy for she....anak sendri, tunggu rezeki dr Allah.....Rezeki itu kan rahsia Allah...berdoa, berusaha dan tawakal adalah penawar nya.... preview anak buah dlu yer....

 


Tuesday, November 15, 2011

Jalan2 kt Putrajaya

Salam 1 Malaysia

seronok kan bila berada disamping orang yg tercinta.. meamng sonok...chewan ngan my abi kan PJJ, so time ni la nk bermanja berhabi-habisan... hehehe :)


2 minggu bersama my abi mmg best sgt.. bertuah dikurniakan seorang suami yg sangat2 penyayang...mungkin dia mewarisi sifat kesederhanaan dan penyayang dr kedua orang tua nya.. Alhamdulillah..

banyak aktiviti yang kami lakukan...hehehe...even dah 4 bulan kawen tp still cam 3,4 hari bercinta.. kami date kt pantai, mall. makan , snap picture sana sini...memang best..

syukur ya Allah...even hidup sederhana tp bahagia melimpah2... nak crita 1 naskah novel pon xhabis...my abi ni dia suka membantu a.k.a menyibuk.... time masak dia nk masak jgk, kadang2 berebut2 nk buat itu ini...nak tergelak pon ade...tp chewan slalu gak 'buli' my abi...suh dia basuh baju, jemur kain, basuh pinggan...sib baik la dia xmerungut....biase chewan yang masak dia yg basuh periuk kuali...sonok la chewan punggah mane yg bersih....

hahaha...panjang lak bercerita hal dia...tuk yg sudi baca entry chewan...sudi2 la menjamah gambar2 kami kt Putrajaya...


we all.. love_love_love

 me@putrajaya

my abi@putrajaya


bye....muaahhhhh!!!!

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha

salam aidiladha 
untuk semua umat islam diserata dunia

camne nga raya korban korang?? tahun ni chewan sambut raya korban belah Abi chewan... mula2 lain rasenya, tp not bad la.... sonok macam raya kt umah mak ayah chewan gak... 

hari raya haji



pagi2 pegi solat hari raya... balik tengok org sembelih lembu...tlong mak mentua masak...pestu makan ramai2... ptg bakar daging nga abi chewan...best sgt... 1st time rase best cam ni... Alhamdulillah ya Allah...beri aku keluarga yg sgt2 baik dan penyayang..

besok nk blik rantau panjang then betolak KL ptg2 ckit ...harap selamat sampai KL dengan selamat...amin....
sape2 yang nk drive jauh2 tu berhati2 ye....igt lah org yang tersayang...


lembu dikorbankan
bye....gtg nxt time jumpe lg..muuaaahhhh...

Friday, November 4, 2011

Jalan2 Kt Kampung Halaman ku

salam jumaat semua!!

hari jumaat ni ape nk buat erk...igt nak pegi jalan2 nga my Hubby kt Pekan Rantau Panjang..Sonoknya pegi makan mee kuah...lame giler xmakan..dlu bila balik kampung, rutin pertama mesti gi makan mee kuah ngan bff chewan..skrg kena gi nga My Hubby laaa...

pegi ngan sape2 pon xkesah, janji dpt jgk makan febret fud..Alhamdulillah dpt dilahirkan di negeri yang indah dengan makanan yang sedap2 ni..yg  best lg barang2 yg murah..Semua org nk dtang ke tempat lahir chewan.. kira beruntung la chewan dilahirkan disini...

Nnt tunggu chewan snap gambar nnt erk....tunggu Hubby balik solat jumaat, baru nk gerak gi Pekan...

Mmmuaaahhhh (>o<).

Sunday, October 23, 2011

Kehadiran Orang Baru II

Salam 1 Malaysia


Rezeki tahun ni dapat anak buah. kakak2 ipar ku sudah selamat melahirkan putra2 nya. KakYe dapat anak lelaki, baru je selamat melahirkan semalam... Abe Bahari nga Kak As pon dapat lelaki... tapi xtau nama ape..Balik kampung nnt baru nk gi tgok bby diaorg..KakJah pon dapat anak lelaki.. Zulfan nama nya... Rezeki ibu mentuaku tahun ni.. smua dapat hero.. hahaha...

Tahniah tuk diorg....InsyaAllah akan tiba turn aku lak... xsabar nak balik kampung...mggu depan je lagi...best2...semoga selamat sampai ke kampung halaman yang terchenta...love love love....

weeeeeeeee >_<


Kehadiran Orang Baru

Salam Tawang2!!


Hari ni chewan sonok sangat. al-maklumla baru balik tengok anak sedara baru chewan.. comel nya baby... Alhamdulillah along slamat melahirkan baby girl seberat 2.9kg di hospital serdang pada 14 Oct 2011..

Putih+merah+kuning dah muka nya... btw baby sihat.. ade la snap beberapa gambar chumel dia tu... InsyaAllah chewan pon kalau ada rezeki nak anak yang chumel2 jgk...

Ta daaaaaa....preview anak buah...

Semoga chewan dimurahkan rezeki jugak....amin...

Saturday, October 22, 2011

Cerita tentang Kami

Cerita tentang Kami

salam 1 Malaysia u ol

Post kali ni chewan nk crita pasal kawan2 baek chewan. kira ni kwn dunia akhirat la.... tahniah la sape2 yang tercalon tu....

1st skali chewan nk crita bff chewan mase skolah2 dlu....ade 5 org semuanya... ade yg dah kawen n ade yg masih solo... sape2 nk kenal boleh propose la... tp yg serius je tau....syarat2 nnt diorg yg tetapkan...hahaha.. memandai lak...

mase skolah dulu, kami ni slalu ber5.. oleh kerana 1 klas mase form 4 dan 5 maka bertambah2 la erat hubungan kami ber5.. kami slalu lepak kt kedai mee kuah moksue@rantau panjang tu... tu aktiviti kami ber5 lah...banyak lagi tp yg paling best skali yg tu lah...

chewan nk memperkenalkan lah 1 per 1 kawan chewan ni...susun ikut abjad la erk...

Noorizniena(noyie)
1st kenal noyie mase form 1, mase tu buat gotong royong klas chewan. noyie dtg membantu...noyie macam malu2 lak..start rapat mase form 4. boleh tahan gak orangnye....cantik sebab muka dia ala2 girls korean ckit...mesti dia ramai peminat...hehehe...solo but not available kut...noyie ni banyak cakap upe nya....sama naik je nga chewan klu duk bual tu...hahah...noyie still cam dlu...cantik, periang dan peramah...noyie nk pandai masak org nya...semua sedap2..slalu luang mase nga noyie sambil bertukar2 cerita kami....maklum la org solo ni masa nye lebih dr yg dah berumah tangga..chewan doakan noyie cpat2 bertemu jodoh..amin..hhaahha..xsabar nk merasa nasi minyak yie ni...

nurul_shuhada(yada)
kenal yada mase form 4 jugak...orangnye sgt peramah dan periang....jujur sgt...best sgt kawan dengan yada sbb dia pendengar yang setia dan kaunselor yang terhebat..wahhh....igt chewan je ade ciri2 kepimpinan tu..hehehe...memang sonok kawan ngan dia...rase diri ini sungguh dihargai...yada banyak menceriakan group kami...mekasih yada... chewan ni penambah perisa je...yg tlong gelak nye kwn2 yg lain..cita2 nk jd bisneswomen...hampir tercapai...tahniah yada..dah kawen n dah ada anak yg comel..i support u lah...doa buat yada semakin hari semakin maju dalam bisnez..

siti_fairus(yoes)
start berkenalan mase skolah rendah coz pernah main same2 tp bukan 1 skolah but start closed mase form 4 jgk. seorg yg pendiam, baik hati, suka senyum dan banyak lagi....kami ber5 selalu buat lawak dan tukang gelaknya adalah yoes.  mase mula2 kenal dlu pendiam sangat tp bile dah closed.....hahahaha....boleh tahan bisingnya... baru tau yoes ni ceria org nya.. sukar untuk terasa hati, malah sgt baik hati.. syukur dikurniakan Allah shabat yang sejati cam dia. syukur jugak kerana diberi kesempatan bersama2 melanjutkan plajaran peringkat diploma bersama dia. dah la kos yg same, sebilik lak tu.. maka kisah sabahat dunia akhirat sudah bermula.. setiap detik, waktu n masa kami bersama2.. mase tu baru lah tau yoes ni periang jgk org nya.. dah x pendiam macam dlu...alhamdulillah.. baru best cam tu.. yoes ni xsuka berdendam, chewan tau dia syg chewan sbb dia tegur chewan if chewan buat silap.. tu yg membuat kami makin erat.. berdua adalah satu.. itu saja yg mampu diungkapkan..thanks Allah..give me bff yang terbaik cam yoes.. tp jodoh kami tak lama, Allah lebih sayang kan dia..Dia pergi jua..dan pemergiannya amat2 terasa kehilangannya..insyAllah kita jumpa disyurga..amin...

wan_aini(wan)
seorang yang ckup educated tapi xsombong..dlu igt dia ni sombong gak..hahaha tp mesra dan baik hati org nye.. seriusly sgt baik.. kawan yang slalu nk tlong kwn...ni lah dia kwn susah senang. wan banyak dah bg support kt chewan dan kwn2 yg lain. byk tolong chewan mase blaja skolah dlu...guru tusyen la katakan...Mekasih wan..wan yang dlu dan sekarang masih lagi xbrubah...masih lagi baik cam dlu....cayang wan...

wan fatihah(fatiq)
Dia ni seorg yg sgt mesra alam. kenal ngan fatiq ni mase skolah rendah dlu la... dia ni duk golok.. ape2 nak cari barang kt thailand, ajak lah fatiq...pandai ckp siam, pandai masak, hampir semua resepi thai, chewan menuntut dengan dia lah..sorang baik ati dan paling advance dr yang lain2.. sebab anak dah nak masuk 3...hahaha...comel2 anak sedra aunty miamira ni...hehhehe..harap fatiq berjaya dengan semua bidang yang fatiq ceburi.. we all lurve u..
itulah cerita tentang kami..bff chewan mase skolah dlu..hopefully kami jadi kawan rapat sampai hujung nyawa kami...dan chewan sentiasa berdoa, smoga semua bhagia dengan khidupan masing2.. smoga persahabatan ini kekal dan sama macam dlu2...insyaAllah..

Saturday, October 1, 2011

Berserah Padamu Ya Allah

Salam Ukhwah  Fillah

Masih tak percaya apa berita yang baru didengar ini... Ya Allah betulkah ini dugaan.... Betulkah itu takdir yang telah tertulis buat dirinya?? Kami memohon padamu Ya Allah semoga Kau pulihkan sahabatku yang sedang bertarung nyawa itu... Semoga dia seperti dulu yang pernah kami kenal..... Amin... kawan2 marilah kita berdoa semoga CT Fairus selamat dan kembali seperti dulu...Amin...

khas buat besfren foreva n eva cik ct fairus....

Che wan and Cik ct Yoes


yoes.... seriusly yoes antara sabahat sejati sy yang pernah sy jumpa... sy masih igt lg.... yoes sahabat ketawa, menangis, makan, tido,semua lah...sungguh perfect.... dah macam darah daging sy yoes.... sakit yoes, sakit sy jg... sy syg sgt kt yoes.... thanks sbb jd kwn terbaik sy....  sy turut besimpati..... yoes kuat kan smangat yer...... luv u so mush n really2 miss u....

Monday, September 26, 2011

bahagia dengan penderitaan org lain

Salam 1 Malaysia

hai tawang2!!

pernah dengar tak pepatah melayu..."habis manis sepah dibuang...","ku beri madu kaau balas hempedu"....semua lah yg seangkatan dengn nya...

macamane seseorg tue boleh hidup bahagia padahal suatu masa dulu die telah menghancurkan dan mngecewakan hati org lain..atau org tue sendri yang tak berhati dan xde perasaan ke??

tidak ade rase bersalah atau penyesalan yg chewan tengok.. atau mungkin org yang dlukai itu yang patut rase bersalah??

ntah la manusia ni...pelik!! macam2 ragam lak tu...

motif post ni   : NTAH APE2


Monday, July 18, 2011

Siapalah aku untuk bersuara......

salam semua....

sedih je post kali ni... tp mmg sedih pon.... chewan nak marah ni tp sape lah chewan ni klu nk marah2 pon... sy hanya kuli sahaja.... huhuhu... 

salah chewan ke kalau org lain xleh perform dgn baik....  knp kena kami yg kena tanggung salah diorg... sedih bile kami xdihargai..... huwaaa.... klu dpt offer yg lg better,  chewan tak teragak2 nk angkat kaki......

jd hargailah mereka sebelom mereka ni angkat kaki....tu je....

 go to go...daaaaaaaaaaaa

Sunday, July 17, 2011

Mimpi itu Petanda Ape??

Salam Ukhwah Fillah

Kenapa yer kita selalu bermimpi org yg tak sepatutnya hadir dalam mimpi kita... Kenapa tidak org yang kita rindu itu?? Adakah kita terfikir tentang dia mase nk tido tu??? xde2x.... chewan xfikir kan dia pon....

Tp mmpi semalam tu lain... ada sesuatu yang nk disampaikan.... mungkin juga mimpi ini minta chewan berterus-terang dengan sesorg yg hidupnya xbahagia disebabkan chewan... tapi siapakan itu...

Kepada sesiapa yang masih xberpuas-hati dengan chewan sila terus terang....jgn duk tepon2....pastu duk buat crita yang bukan2... kesian tol... klu boleh jgn ganggu rumahtangga chewan lagi... kalau ade sisa berbaki, sila bgtau cpt... ni duk menyamar n siasat2 lak... cam artis dah.... xmo2....

jum kita sepakat....Sepakat membawa berkat kan....

go to go....Daaaaaaaaa.... :)

Saturday, July 16, 2011

Bila Rindu

Salam Ukhwah

APe korang buat time korang tgh rindu??Kongsi ckit dengan Chewan... :) ...Chewan klu time tgh rindu seseorg tu.. pertama-tama sekali chewan akan tengok gambar dia.... tenung-tenung.... pastu teringat zaman2 bersama dulu2... sayu je rase...

Ape yang membuat korang rase rindu... mesti la pasal kenangan2 manis kan?? zaman Politeknik zaman yang paling chewan rindu... banyak sangat kenangan manis kut.. zaman tuk kenali diri...zaman tuk tentukan masa depan chewan... zaman kanak2 sewaktu nk membesar tu...time nakal2.. mase tu lah nk buat keje giler.... panjat pokok, mandi paya, jaguh kampung...hmm best nye time tu...

Bile rindu juga byak perkara diluar jangkaan akan chewan buat... contoh nya dengar lagu same ade dkt 100x....tenung lappy bagai nk tembus lappy tu... masak nasi hangit.. buat gulai lemak jd gulai masin...huhuhu.. rindu sgt2 kt my husband time tulis entry ni....waaaa............... :(

jum layan lagu Ruffedge - Bila Rindu..msti korang sayu je..huhuhuhu..



Monday, June 27, 2011

Colorful of Love

Assalamualaikum wbt semua penduduk bumi


Tahukah korang bila kita  bercinta kita akan merasai banyak perisa?? Ada manis, ade tawar, ade juga yang pahit... Setiap orang berhak memiliki dan merasai rasa cinta yang indah dalam hidup mereka...Diri kita sendiri yang boleh mencorakkan rase percintaan tu.. 

If terlebih memasukkan elemen kebahagian, manis rasenya... kurangkan perisa cemburu dalam percintaan untuk mengelakkan kepahitannya... Selalu panaskan rasa cinta kita biar cinta kita tak setawar air teh 'o' tanpa gula... tapi ingat!!!! kurangkan gula dalam minuman...lebih manis dalam senyuman..............

Terbabas lak topik kali ni... Sebenarnya nak kongsi dengan korang picture2 yang kami snap dekat i-City Shah Alam.. Makin cantek tempat tu sekarang.. Dulu mase baru bukak, ade pokok je.. sekerang semua binatang dtg berhimpun kt situ.. Xyah dah nk gi kutub utara or selatan nak main salji... Malaysia pon ade tau... AKU DARAH ANAK MALAYSIA..abg RAM sy pinjam jap quotation ni... saya bangga!!

Selamat menjamah mata anda dengan gambar2 gedik sy n encik husband..

chewan _ encik husband

all about love

warna-warni cinta


p/s: sape2 yang belom kawen tu, cpt2 la kawen... korang akan tambah2 happy sbb pencintaan korang ni dah mmg halal...tiada halangan n bantahan dr sape2 dah.. tp jgn terlampau excited sgt becoz setaip yang terindah pasti ade juga dukanya... sebolehnya bertoleransi antara pasangan bg memupuk dan mencambahkan lagi benih cinta yg bersulamkan kebahagiaan....

Tuesday, June 21, 2011

Bulan VS Madu

Salam Ukhwah-fillah

Bulan yang sangat2 diimpikan dan diidamkan oleh pasangan yang dah berumah tangga iaitu Bulan Madu..... topik kali ni mmg hot n terlaris dipasaran... Macam mane org mendefinasikan bulan madu diorg??? soklan sensitip but happy.. hahaha

Bagi chewan la, tiap2 malam bersama dgn encik suamii pon dikira bulan madu  kami.. hahaha...btw nk buat cammane kami kan PJJ pengajian jarak jauh perkahwinan jarak jauh... Sangat2 mnyeksakan.. tapi ini hanyalah sementra waktu saje.. time ni lah nak brindu-rinduan, berjauh-jauhan..hehehe.... bak pepatah melayu, Sayang isteri ditinggal-tinggalkan...


Bersabarlah wahai hati....insyaAllah ade rezeki bersamalah kita nnt...klu dah canggini, ni maknanya proses tuk bercintan-cintun..bergayut, bermesej, chating dengan psangan.. best gak kan....heehehe.. ayat tuk sedapkan hati je ni... well ade beberapa pic time kami pegi jalan2 n honeymoon yg pertama kami..



jalan2 kampung abah

Pusing-pusing Kampung Mertua
Pantai Kemayang, Bachok

Jalan2 Bukit Merah

Mandi-manda at Waterpark Bukit Merah

Jalan2 Pulau Orang Hutan_Bukit Merah

Destinasi selepas ini??? Pulau maybe........ tgh survey pulau yg cantek2 kt malaysia ni.... 

Monday, June 20, 2011

Detik Terindah

salam 1 benua

Sudah selesai semua aturcara majlis pernikahan kami... Sejuta penghargaan untuk smua yg menghadirkan diri.. Xlupa juga pd semua yg xjemu2 mendoakan kebahagiaan kami... Thnks a lot...

Alhamdulillah semuanya berjln dengan lancar... cuaca yg baik... saudara yg xjemu2 melayan tetamu... tetamu yg ramai dan disajikan dengan makanan yg enak2... creadit tuk tukang masak....

So chewan upload ckit2 gambor mjlis chewan dan husband...







thnx semua..... cayunk koraang.....

Monday, May 30, 2011

Kenduri Kendara

salam cuti sekolah

saat yg paling ditunggu2 time duk blaja kt skoloh dlu2.. Time tuk berpoya2... nk bejalan budget xdek... lepak kt umah layan cartoon je lah..hehehe...

tp sekarang bile tibe je cuti sekolah maknanye dah tiba time kenduri kendara...sane2 ade kenduri.. kad kawen kat umah bersusun2..kalah kad raya..hehehe..ramainye org nk kawen...

cehh ngate org....diri sendrik pon same gak...kenapa org buat kenduri time cuti??senang je...sbb ramai yang apply cuti...xsmestinya cikgu je yg diberi cuti..org lain pon akan menghabiskan cuti rehat diaorg time tibe cuti skoolah..nk bersama family la katenyeee...

ni beberapa gambar yang dpt disnap smasa kenduri kawan chewan.. salah sorang my besfren at uitm arau **mastura adam  n sorang lagi my officemate **esham.. Chewan doakan korang bahagia bersama pasangan masing2 yer...

Me n my fren @ Uitm_Arau attend Mas' Wedding

Mas and Nirzan Wedding

My Frens at wedding Esham

Wedding Esham n Faridah

p/s:doa tuk korang mudah-mudahan cepat2 dapat anak yang comel lotey cam chewan tau.. to bakal pengantin yang laen2 tu moga majlis kita berjalan dengan lancar n baik2 je..Next week wedding Zana n Tuan..and the other week is my wedding day..Mira n Nizam..

Ape yang ada dalam bulan Mei

Salam Hujung bulan Mei

Sepanjang bulan mei ni chewan n group BTMPD_PPSPPA sibuk menjalankan aktiviti himpunan bulanan. banyan aktiviti yang kami anjurkan...so far mendapat sambutan la..

Sebelom ni dah pernah buat post sal himpunan bulanan ni... skrg nak upload gambor lak... creadit to cheq sbb dia je yang bawak camera time ni...chewan sibuk berfun-fair je...


Aktiviti ala2 Fun-fair pon ade


Lawatan ke Data Centre @ MyLoca dekat cyberjaya

Himpunan Bulanan BTMPD. Chewan n my officemate

Chewan berpua hati dengan semua benda aktiviti yang kami jalankan. penak tu memangla penat, tp seronok.. 1 pengalaman yang baru..to all fren... chaiyok tu tahun depan lak.... luv u ols...

Thursday, May 26, 2011

Himpunan Bulanan BTMPD - 2011

Salam Semua

Bulan yg sgt memenatkan...Bulan yg byk sgt kerja...Bulan yg buat chewan slalu balik lambat..Bulan ni dapat pekerja terbaik kut..hahaha...Bulan yang membuat tido chewan xlena...Bulan yg suat semua sistem chewan tergendala...

Ini lah Bulan untuk warga BTMPD..Tema bulan ini "HARI PEKERJA"


Even bulan ini sgt2 dasyat...tp kami di BTMPD sgt enjoy.... nak tau kenapa... sbb kami byk membuat warga Perbadanan hepi...Aktiviti yang kami jalan kan untuk bulan ini sgt2 mendapat sambutan...penat berbalas gembira...

Dan untuk penutup bulan ini..jum lihat replika yg berjaya kami hasilkan... sgt cute lah...


Hasil tangan chewan n cheq zaida.. Replika untuk majlis penutup..


Hasil karya Petom n Adree..Replika Bomba

Hasil seni Lynn. Replika Jurutera
Hasil sentuhan Syafiq.. Replika Tukang Masak.

Hasil kreatif Dian. Liexa n Chewan.. replika Guru


Hasil ilham dari Pn. Wardah n Lynn.. Replika Polis



Cantek x Replika2  tadi...sonok buat ni..klu lg kreatif, mesti lagi cantik.... kami yang baru blaja berenang pon boleh hasilkan bende2 canggini.....waaa sgt puas hati... JUMPA LAGI untuk Perhimpunan Tahun Hadapan.