Wednesday, June 24, 2009

Praktikal Time

humm dah nak habis dah praktikal ni.. sedey lak rasenye... humm harap dpat jumpe lagi ngan staff kat sni.. tah dia org kenal ke tak che wan ni..

mekasih nasi kerabu tu.. wlaupun bukan untuk jamuan perpisahan che wan tp che buat2 la fikir tu tuk jamuan che wan.. hahahaha...

byak bende che wan blaja..ilmu yang akan che wan guna untuk masa hadapan..tak lame dah che wan nk masuk alam pkerjaan ni...

sepanjang che wan praktikal ni, banyak menduga kesabaran che..macam2 che tempuhi..mula2 mak che wan masuk hospital kerna keguguran dan 3 mggu lepas ayah che wan lak.. katanya kena kanser prostat.. humm skrg ni che wan duk ulang alik la dr HUSM ke HKB..

harap semua lam keadaan baik..tak lame dah uitm nak bukan sem baru ni...che wan kena la bersabar untuk semua org...che wan xdek idea nak citer lagi...tgok la di hari yang mendatang nanti.

Jalan yg berliku

Belum pernah che wan bwak motor time jalan sibuk… tp che wan terpaksa gak..untuk mu praktikal, che wan terpaksa lah.. aduh jalan mase pagi2 penuh betol ngan moto n kreta..kalah kola lumpurr.. klu kat perlis ni,maunye che wan tido tgh jalan xdak org nak lalu pun...

hari pertama merupakan hari seram che wan… mcm2 aksi org bawak motor ni…selit sini selit sana, belok sini belok sane..humm tak tahu lah.. tp che wan maintain je.. follow pakcik depan che wan, nsib baik la dia 1 arah dan sedestinasi je ngan che wan..dia laju,che wan pun laju.. mane dia pergi che wan ikut akhirnya sampai gak HUSM.. time balik lak che wan follow sorg abg ni…tp separuh jalan je laa..mesti mamat tu suke kut che wan follow dia, dia bwak slow je..hehehe..

skrg che wan dah pandai selit2 ni..tp kena la sopan santun nnt tergolek che wan kat atas jalan lak.. nnt che wan lak yg kena ’hantar’ ke HUSM..hari che wan duk tgok org naik ambulan gi HUSM..aper2 tu semua pengalaman untuk che wan.. nak senang bukan sehari je..kena la tempuh kesusahan dlu..