Saturday, March 21, 2009

Fuhh!!!!... Mee Kuah@Mee Sup

Tiba2 hati che wan panas.. Kawan baik che wan name dia Yong balik kampung hari ni... Conok la tuh balik kampong.. che wan jeles.. che wan pun ade plan nak balik minggu nie tapi tak jadi..huhuhhukkk... Si Yong tu bagi mesej kat che wan sat ni.. Cakap sonoknye duk kat kampong.. che wan dah banyak bulan tak balik nih.. tibe2 terasa rindu pulak nak balik... tp che wan busy nih... bile ntah che wan nak balik nyer..


Nie che wan nak citer pasal makanan kegemaran che wan kat kampung.. Mane tk nyer, tibe2 mulut che wan mengidam nak makan mee kuah ni.. Nie Yong punyer pasal lah.. Sebab dia nak gi makan mee kuah esok..
..Maggi Kuaahh..


Mee kuah ni bukan che wan je suke tapi boleh kata semua org rantau panje suke lah... mee kuah/mee campur/mee sup/mee celup.. banyak lak namenye..tp che wan slalu duk order "mee kuah campor blako". memang sedap la...tambah2 kat kedai mak che wan berniaga.... bukan che wan nak promote tp memang sedap lah..


Che wan ade jgk bawak teman2 che wan merasa mee kuah kedai mak che wan.. teman che wan bgtau hummm...boleh tahan jgk.. sodap katonye.. Yang tak tahan tu, pedas... Sampai menangis2 makan.. Feel betol la time makan.. Klu tak percaya, meh che wan bawak korang pegi umah che wan. Klu korang tersinggah Rantau Panjang, bgtau la che wan.. Boleh che wan bawak korang round 1 bandar Rantau Panjang.. Cuti-cuti Malaysia, Perabih duit..

No comments:

Post a Comment

Post A Comment