Friday, March 27, 2009

** Besday Bang Din **

Nak citer cikit sal kawan che wan nie... name dia bang din.. mungkin dia paling abang kut lam klas.. tu yang dah melekat name bang din tu.. tanggal 25 march hari merupakan hari bertuah untuk dia sbb genaplah umo dia yang ke 25 tu.. dah tua dah dia tu.. tp prangai cam budak2.. same la ngan che wan..




::Senyuman bang din yang tak brape ikhlas...hehehe..::










che wan malu lah tak wish kat dia malam tu.. bukan ape ptg tu dia siap remind kat che wan besok besday dia...soorrryyyy...nak di bawa ceritanya, mmg dunia ni dah terbalik... spatutnya kiteorg yang belanja dia makan tapi terbalik.. dia yang blanja kiteorg 1 klas.. fuhh naik baik klas kiteorg ade 10 org je.. klu tak jenuh jgk la bang din membayor nye.. tak pun pas hbis klas dia wat partime lak.. ish...ishhh...

dah org nak blanja aper lagi che wan terasa nak makan kew eow kungfu sbb cik syukor tue pergi hong kong tak wat balik pun oleh2 utk che wan.. marajuk punyer pasal che wan order la menu tu..wahhhh best nye makan malam tu...

::Kew Teow Kungfu idaman perut ku::




thanks bang din....konyang den ni haa... bahaso bang din...oghang nogori dio tu.. ape2 pun che wan nak ucapkan happy besday utk bang din kite ni.. satu2 teruna lam klass che wan..

Tuesday, March 24, 2009

**Gelaran Yg Cool**

ntah aper la yang terjadi kat umah sewa che wan ni..tabiat duk bagi gelaran lak..hehehe..ni semua e-nat la.. dia yang start dulu.. che wan follow je.. sebanarnye best jugak tapi tak tau la ade yang terasa hati ke.. niat di hati hanya sekadar berguarau je.

nak tau ape name yang melekat kat name che wan ni.. name che wandah tukar jadi "Mira Mereng". name tu diberi mase che wan berumor 7 tahun kut.. che wan igt lagi, umah kat kampong che wan dulu ade telaga@perigi.. che wan selalu la mandi kat situ bertemankan kaklong and sepupu che wan.. sonok mandi telaga nie.. airnye...fuhhh sejuk giler.. sampai ke tulang.. memang best tp time pagi je yang tak best.. oleh kerana sejuk sangat che wan mengambil keputusan mandi ala2 p-ram lee je.. hehehe... oppsss... rahsia tau...

ni baru nak cerita kenapa kaklong che wan panggil che wan "mira mereng".. camnie.. satu hari tuh, time tu dah petang la jgak seingat che wan.. che wan nak mandi kat perigi tuh.. tp ntah kat mana silapnye, che wan tersadung kat tepi perigi mase nak cebuk air tu.. alhamdulillah la che wan tak masuk lam perigi tu.. tibe2 che wan gelak2 sepuah hati che wan dan tercakap "aduh... mereng kepala che wan nie..".. che wan tak sedar dengan situasi tu.. akak che wan panik jgk.. tgok che wan cam hilang akal ni.. dalam hati kaklong cakap "eh..dah mereng ke adik aku tuh.." so start daripada hari tu lekat la name "mira mereng"..

che wan ade cerita kenangan ni kat geng umah sewa che wan.. mula lah dia org buka crita masing2.. tp che wan ade idea lak nak bg name baru kat intan@finie tu.. che wan panggil dia "Fully funish", e-nat dengan gelaran "peanut butter and niq diberi name "nickname"..hehehehe..semua dapat..mase makan td ade pertambahan ahli baru lak.. budak klas che wan namenye faz tp kiteorg tukar jadi "so fast" and lastly mastura tukar jadi "masturaizer" heeheheh.... jangan marah yer..

Saturday, March 21, 2009

Fuhh!!!!... Mee Kuah@Mee Sup

Tiba2 hati che wan panas.. Kawan baik che wan name dia Yong balik kampung hari ni... Conok la tuh balik kampong.. che wan jeles.. che wan pun ade plan nak balik minggu nie tapi tak jadi..huhuhhukkk... Si Yong tu bagi mesej kat che wan sat ni.. Cakap sonoknye duk kat kampong.. che wan dah banyak bulan tak balik nih.. tibe2 terasa rindu pulak nak balik... tp che wan busy nih... bile ntah che wan nak balik nyer..


Nie che wan nak citer pasal makanan kegemaran che wan kat kampung.. Mane tk nyer, tibe2 mulut che wan mengidam nak makan mee kuah ni.. Nie Yong punyer pasal lah.. Sebab dia nak gi makan mee kuah esok..
..Maggi Kuaahh..


Mee kuah ni bukan che wan je suke tapi boleh kata semua org rantau panje suke lah... mee kuah/mee campur/mee sup/mee celup.. banyak lak namenye..tp che wan slalu duk order "mee kuah campor blako". memang sedap la...tambah2 kat kedai mak che wan berniaga.... bukan che wan nak promote tp memang sedap lah..


Che wan ade jgk bawak teman2 che wan merasa mee kuah kedai mak che wan.. teman che wan bgtau hummm...boleh tahan jgk.. sodap katonye.. Yang tak tahan tu, pedas... Sampai menangis2 makan.. Feel betol la time makan.. Klu tak percaya, meh che wan bawak korang pegi umah che wan. Klu korang tersinggah Rantau Panjang, bgtau la che wan.. Boleh che wan bawak korang round 1 bandar Rantau Panjang.. Cuti-cuti Malaysia, Perabih duit..

Tak Kenal Maka Tak Cinta

First time tulis blog ni, xde la sangat idea kat dalam kpala otak che wan nih...but i'm try the best..sebenarnya dah lama wujud blog nih..cume tak bagi orang view lagi...che wan segan xde idea sangat..tibe2..hati terasa nak share dengan korang semua citer che wan ni..hehehe..bagi masa n peluang che wan kerah kpala otak carik idea ckit...nanti xde la korang boring sangat tgok blog che wan nih..banyak bende yang che wan nak kongsi benarnye..hehe..che wan nak betrima kasih la kat korang yang sempat visit ke blog che wan nie..arigatokuzaimazz..