Friday, September 19, 2014

Chenta hatiku - Akif Darwisy

Salam Ukhwahfillah 

i'm a busy women... see my blog...penuh sawang sane sini.. xsempat nk menulis blog sejak bersalin anak ke 2 ni..

alhamdulillah, dengan izin Allah saya selamat melahirkan anak ke 2 seberat 3.65kg pada 25 Mei 2014, 0255am secara normal. anak ke 2 ni lain macam ckit nak bersalinya... nnt di lain entry saya critakan pengalaman bersalin sy yer...

Muhammad Akif Darwisy dari umur sehari-seminggu

Muhammad Akif Darwisy nama diberi... kakak kan name Auni Nur Darwisyah, so nama tu nak dekat2 la kan...Akif Darwisy ni berbeza ckit dari Auni Darwisyah.. Akif ni kuat melalak la time dalam pantang dlu.. Risau sangat, takut nnt xde yg nak ngasuh bb yg suka melalak ni... dah bawak pi jumpa ustaz pon dah..tp same je... Sekarang bila masuk 3 bulan baru ok prangai dia...dah nak main2 dengan org, ajak org berborak, tido pon dah senang..Syukur la..

Putera Saya - Akif Darwisy

Putera dan Puteri saya - Akif Darwisy dan Auni Darwisyah


Friday, April 25, 2014

Kau Yang Terindah

Salam Ukhwahfillah 

Mengimbau kenangan lalu.. almost 3 years ago

Anugerah yang terindah - 1st baby

welcoming Mei... InsyaAllah...



Thursday, April 17, 2014

35 week.. Excited!!

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah this week dah masuk 35 minggu kandunganku... Rase nerbes semacam je..cam anak pertama... mengandung kali ke 2 ni lain ckit rasenya sejak akhir2 ni.. bb pon cepat sangat mengeras.. bila tnya doc. doc cakap tu tanda mild contraction.. huhh.. seram je bunyinya.. nak terbesalin lak.. bb tunggu kita balik kampung dlu yer...

so far kat KL even duk sorang2 pon try jugak dengan plan B if terbesalin awal... HUKM dah booking, baju bb dah packing.. barang ummi pon dah masuk beg.. tnggu n ready je nk checkin ospital.. tp memerlukan sumone teman if xmampu nak drive... hope ade yg sudi....

harap bb kuar time masenya lah..sempat la ummi nk balik klate...semoga dipermudahkannya ya Allah...

proses kelahiran anak