Thursday, April 17, 2014

35 week.. Excited!!

Salam Ukhwahfillah 

Alhamdulillah this week dah masuk 35 minggu kandunganku... Rase nerbes semacam je..cam anak pertama... mengandung kali ke 2 ni lain ckit rasenya sejak akhir2 ni.. bb pon cepat sangat mengeras.. bila tnya doc. doc cakap tu tanda mild contraction.. huhh.. seram je bunyinya.. nak terbesalin lak.. bb tunggu kita balik kampung dlu yer...

so far kat KL even duk sorang2 pon try jugak dengan plan B if terbesalin awal... HUKM dah booking, baju bb dah packing.. barang ummi pon dah masuk beg.. tnggu n ready je nk checkin ospital.. tp memerlukan sumone teman if xmampu nak drive... hope ade yg sudi....

harap bb kuar time masenya lah..sempat la ummi nk balik klate...semoga dipermudahkannya ya Allah...

proses kelahiran anak

Tuesday, April 1, 2014

Rindu Anak

Salam Ukhwahfillah 

Masuk hari ke 2 tanpa si comel di sisi, terasa sangat kosong dunia ni.. balik rumah, macam2 prasaan yg datang.. tgok kiri barang auni, tgok kanan barang auni.. masuk bilik ade bau auni.. hmm ummi rindu sangat2 kat anak ummi ni..


  
what can i do?? ummi dah cuba tuk kuatkan semangat ummi, tapi jatuh juga airmata ummi.. teringat mase baru2 kawen dulu.. mula2 berjauhan dengan abi... hampir sebulan. tiap2 malam ummi menangis..sekarang xtau lah camne kan... ummi cuba kuatkan semangat ummi, cari fun sane sini..cuba sibukkan diri ummi supaya ummi tak bermain prasaan cam dulu...

Auni nur darwisyah

ummi n auni


terasa lambatnya masa berlalu...cepat la bulan Mei... hari2 duk menghitung hari... auni tggu ummi n adik yer..doakan adik sihat2 selalu dan sempat la balik kampung before deliver.. amin..

ummi sayang auni sangat2..rindu sangat2... harap auni masih lagi cam ummi even sebulan xjumpa....harap sangat...love n miss u so much...


Tuesday, March 25, 2014

Almost Complete..

Salam Ukhwahfillah 

sementara kita tengah bersedih dengan kehilangan MH370 dan pc dr PM kita pon dah cakap titik pencarian berakhir di lautan hindi selatan.. semoga kita semua berdoa dan terus berdoa untuk mangsa MH370. semoga semua tabah menerima apa2 kemungkinan specially family mangsa. Ini sudah ketentuanNya..

pray4MH370 - google

dah masuk nak masuk bulan 4, hanya tinggal 8 minggu lagi tuk melahirkan bb yg ke 2.. semoga semua berjalan lancar dan mohon dipermudahkan semuanya.. weekend ni nak balik hantar my lovely cutiey mutiey -- Auni nur darwisyah ke kampung.. 

Auni comel mau tinggal ummi..huhuh


maklumla dah sarat ni xlarat lak nak handle semua..dengan keadaan lif rumah yg slalu rosak..kena berdukung sakan... semoga auni dapat duduk ngan abi dengan sebaik2 nya... jangan lupa ummi ya sayang..hhuhuhu sedey nak berjauhan ni...xpernah lagi ni... semoga ummi dapat menempuh hari2 tanpa auni disisi selama sebulan... sabar ye sayang...

hmm hampir complete semua barang bb.. semua nya banyak guna auni punya..ummi cuma basuh ja balik...kasi wangi skit... alhamdulillah barang2 bb dah ready tunggu nak bawak balik ja... harap bb keluar ikut time yer...sabar noh!!

tambah ckit2 ja...campur ngan baju auni..banyak kan..



mitten n bootie for my bb